Değişim Mesajı

Erdoğan, partililere değişim mesajları verdi. "Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir" dedi.

Yeni Katılımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ersagun Yücel ile farklı partilerden 13 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı. Bu isimlere rozetlerini Erdoğan taktı.


Geçmişten Günümüze AK Parti

"Bugün mutluyuz, gururluyuz. AK Parti ailesi olarak bugün heyecanlıyız. 23. yaşımıza ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. 14 Ağustos 2001'de biz dalga dalga büyüyen o hareketin tabelasını astık. Kuruluşumuzun üzerinden sadece 14 ay geçmişken ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Türkiye'yi yönetme mesuliyetini devraldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız."

Engeller ve Başarılar

"Aşkla çalışan yorulmaz, bize pes etmek yakışmaz diyoruz. Bu zamana kadar nice engellerle karşılaştık. Bizi üretmekten alı koymak isteyen nice sinsi senaryolarla karşılaştık. Türkiye ne zaman kendini toparlasa, ne zaman ekonomide kabuğunu kırmaya kalksa bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Önce Allah'ın yardımı sonra milletimizin duası sayesinde kirli senaryoları bozup atarak bugünlere geldik."

AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki

Yenilenme ve Değişim

"Hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değil. Her bir arkadaşımız işine odaklanacak ve bu millete nasıl daha fazla hizmet ederim sorusunu kendisine soracak. Kadrolarımız kaliteyi artırarak hizmetini sürdürecek. 2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir."

Sosyal Politikalar ve Hizmetler

"Sağlık milletimizin duasını aldığımız alanların başında geliyor. 25 şehir hastanesi açtık. TOKİ ile 1 milyon 422 bin depreme dayanıklı konut ürettik. 6 Şubat'ın izlerini süratle siliyoruz. Muhalefetin istismar ettiği tarımda ciddi ivme yakaladık. Enerjideki atılımlarımızı 85 milyonun tamamı takip ve takdir ediyor. Karadeniz'de ülkemizin en büyük doğal gaz rezerv keşfini yaptık. Gabar'da yine 100 bin varillik keşfe imza attık."

Ekonomi ve Kalkınma

"Ekonomide kişi başı gelir 3 bin 608 dolar iken 2023 yılında 13 bin 100 dolar seviyesine ulaştı. Merkez Bankası rezervimizi 150 milyar dolar sınırına getirdik. Sosyal demokrat geçinenler sadece bunun lafını ederken biz kimsesizlerin kimsesi olduk. Sivil siyasetin alanını da genişlettik."

Milli Birlik ve Beraberlik

"İnsanların kılık kıyafetinden, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı keskin ayrışmaya gitmesi milletimize açık bir düşmanlıktır. Ezana bayrağa camiye Kur'an'a cami cemaatine saldırmayı aklının ucundan geçirenin gözünün yaşına bakmayız. Gençlerimizin lümpen ırkçılık illeti ile işgal edilmesine göz yumacak parti değiliz. LGBT nasıl görüyorsak bu ırkçı düşmanlığa da aynı nazarla bakıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda partililere ve milletine teşekkür ederek, "Milletimize mahcup olmayacağız, bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK