Erdoğan, demokrasinin kazandığı yerde kaybeden olmadığını ve 31 Mart seçimlerinin Türk demokrasisi için bir kazanım olduğunu ifade etti. Ayrıca, vesayet odaklarına karşı demokrasiyi savunmanın önemine değindi ve 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulundu.

14 Mayıs seçimleri hakkında konuşan Erdoğan, seçim sonuçlarını kabullenip, milleti suçlama yoluna gitmediklerini söyledi. Bu duruşun, AK Parti'nin olgunluğunu ve siyasi olgunluğunu gösterdiğini vurguladı.

Partinin iç muhasebesine de değinen Erdoğan, yanlışlarda ısrar edilmemesi gerektiğini ve AK Parti'nin milletten aldığı güçle yürümeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, partinin bürokratik kadroları ve siyasetçileriyle ilgili olarak, AK Parti'ye gönül verenlerin geleceklerinin şahsi hesaplar için feda edilmemesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre sürecini başlatacaklarını ve partiyi daha da büyüteceklerini söyledi. Bu süreçte, partinin emektarlarına vefa gösterileceğini ve Türkiye'nin geleceğine yön vermeye devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan, "Milletimiz bizden daha çok çalışmamızı ve yeniden yola revan olmamızı bekliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Birol Sancak