Cihan’dan İnce İşçilik! AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Kongre Sürecine Hazırlanıyor Cihan’dan İnce İşçilik! AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Kongre Sürecine Hazırlanıyor

AK Parti'nin 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. Ağırlıklı olarak seçim sonuçlarının değerlendirildiği kampta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teröre karşı ortak tavır koymadan Türkiye'yi daha ileriye götüremeyeceklerini dile getirdi. Birçok başlıkta önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim değerlendirmesinde bulunup 10 ayda 3 seçimin yapılması ekonomi başta olmak üzere milleti de yorduğunu dile getirdi.  "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız." diye konuşan Erdoğan, "Mesajların gereğini yapacağız." dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi merakla beklenen Erdoğan, Kurban Bayramı öncesi CHP liderini ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör hukuk dışıdır. Sırtını terör örgütlerine dayamak hukuk dışıdır. Darbe hukuk dışıdır. Sokak eylemleriyle darbe girişimi hukuk dışıdır. Bizim hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Aynı tavrı muhalefetten de bekleriz. Onların da hukuka saygı duymasını istedir. Bizim siyasette yumuşamaktan kastettiğimiz hukuka, demokrasiye, insan haklarına saygı duyulmasıdır. Bizden hukuksuzluk karşısında kimse yumuşak bir tavır beklemesin. Özgürlükleri kısıtlamaya yönelik girişimler karşısından bizden kimse yumuşak tavır beklemesin. Terör, terörist, terör örgütünü destekleyenler karşısında, teröre sırtını dayayanlar karşısında, bölücüler, FETÖ'cüler karşısında kimsen bizden yumuşak tavır beklemesin. Biz işte ana muhalefetten de muhalefetten de bunu bekliyoruz. Türkiye'nin bazı meselelerinin siyaset üstü yaklaşımla ele alınması gerilimi zaten düşürecektir. Milletimiz bizden sandıkta kendisini temsil yetkisi verdiği siyasetçilerden ortak zeminde bir araya gelip derdine derman olmamızı bekliyor. Terör karşısında iktidarı muhalefeti ortak tavır geliştirebildiğinde, sadece gerilim düşmekle kalmayacak, terör de tamamen miadını dolduracaktır.”

Muhabir: HABER MERKEZİ