Discord'a Erişim Neden Engellendi?

Bakan Uraloğlu, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararla Discord'un erişiminin gece saat 02.10'da engellendiğini açıkladı. Discord’un kapalı bir sistem olduğunu ve güvenlik birimlerinin burada sorgulama yapamadığını belirten Uraloğlu, platformun İP adresleri ve içeriklerle ilgili bilgi paylaşımını reddettiğini söyledi. Bu nedenle mecburen erişim engeli getirildiğini ifade eden Bakan, toplumsal taleplerin dikkate alındığını vurguladı.

Sosyal Medya Denetimi ve Akran Zorbalığı

Bakan Uraloğlu, sosyal medyada yaşanan akran zorbalığı iddialarına da değinerek, sosyal medya platformlarının güvenlik birimleriyle iş birliği yapmalarının önemine dikkat çekti. Güvenli internet kullanımını sağlamak için ailelerin ve tüm toplumun iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca, BTK’nin "güvenliweb.org" adresi üzerinden şikayetlerin alındığını ve bu talepler doğrultusunda erişim kararlarının verildiğini açıkladı.

Tiktok ve Twitch Gündemde mi?

İki genç kızı katletmişti! Hangi gruba üye olduğu açıklandı İki genç kızı katletmişti! Hangi gruba üye olduğu açıklandı

Bakan Uraloğlu, Tiktok ve Twitch gibi platformlarda da benzer şikayetlerin bulunduğunu, toplumu korumak adına her türlü adımın atılacağını belirtti. Ancak hangi platformların erişime engellenebileceği konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçınan Uraloğlu, platformların yakından takip edildiğini söyledi.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT