İhracatta Artış Eğilimi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, ihracatta bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında bir artış yaşandığını belirtti. İhracat yapılan başlıca ülkeler arasında Rusya Federasyonu, İtalya, Almanya, Gürcistan ve Çin Halk Cumhuriyeti yer aldı. Bu ülkelerden Rusya Federasyonu’na yapılan ihracatta yüzde 15, İtalya’ya yapılan ihracatta yüzde 13, Almanya’ya yapılan ihracatta yüzde 10, Gürcistan’a yapılan ihracatta yüzde 10 ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracatta yüzde 7 oranında artış yaşandı.

Emekliye Büyük Kampanya! Hangi Banka Ne Kadar Promosyon ve İndirim Sunuyor? Emekliye Büyük Kampanya! Hangi Banka Ne Kadar Promosyon ve İndirim Sunuyor?

Yeni Pazarlar ve Artışlar

Bulgaristan, Beyaz Rusya, Güney Kore, Japonya, İzlanda ve Danimarka’ya yapılan ihracatlarda önemli artışlar gözlemlendi. Ayrıca, Şili, Venezuela, Mauritius, Filistin, Nijer, Palau, Bahamalar, Bahreyn, Afganistan, St. Lucia, Slovenya, Uruguay, Dominik Cumhuriyeti, Liberya ve Barbados gibi 15 yeni ülkeye de ihracat gerçekleştirildi.

Muhabir: BİROL SANCAK