Genel Müdür Balta, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerinde gerçekleştirilen makinalı çalışmalar sayesinde derelerin daha güvenli hale getirildiğini vurguladı. Balta, "Tüm bölgelerimizde olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgemizde de makinalı çalışmalarımızla hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz," dedi.

Hızlı Müdahale ve Etkili Koordinasyon

Son aylarda Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Giresun illerinde yaşanan aşırı yağışlara anında müdahale ettiklerini belirten Genel Müdür Balta, "Değişen iklim koşulları nedeniyle anlık ve şiddeti artan yoğun yağışlar sel ve taşkınlara neden olabiliyor. Son 3 ayda bu illerimize önemli miktarda yağış düştü. Hamdolsun ki bir can kaybımız olmadı ve ana derelerimizde herhangi bir problem yaşanmadı. Heyelanların tetiklemesi sonucu bazı yan derelerde lokal sıkıntılar meydana geldi, ancak buralara iş makinelerimizle anında müdahale ettik," ifadelerini kullandı.

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

DSİ'nin taşkın erken uyarı sistemleri sayesinde dere debilerini sürekli takip ettiğini belirten Balta, "Yağış esnasında yükselen dere debilerini taşkın erken uyarı sistemlerimizle sürekli takip ettik ve riskli derelere makinelerimizi önceden konuşlandırdık," dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN