Son bir buçuk yılın en yüksek enflasyon seviyelerine ulaşmasıyla birlikte, elektrik fiyatlarına yeni bir zam haberleri geldi. Ünlü bir ekonomist, elektrik fiyatlarına ilişkin kara haberi tarihle birlikte duyurdu ve vatandaşlar şimdiden tedbir almaya başladılar.

TÜFE ile elektrik fiyatları arasındaki grafikte dikkat çeken bir artışı vurgulayan ünlü ekonomist, belirli bir tarihte ciddi bir zam beklentisi olduğunu paylaştı. Bu durum, elektrik fiyatlarının yükseleceği tarih konusunda vatandaşları endişelendiriyor.

İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik! Zamlar Sıfır Araçları Vurdu, İkinci El Revaçta: İşte En Çok Satan Modeller İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik! Zamlar Sıfır Araçları Vurdu, İkinci El Revaçta: İşte En Çok Satan Modeller

Türkiye'de enflasyonun artmasıyla birlikte, bazı fiyatlandırmalar sabit tutulmuş olsa da, elektrik fiyatları için durum farklı görünüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını duyursa da, TÜFE ile arasındaki fark giderek açılarak ciddi bir zam beklentisi oluştu.

Nisan ayında açıklanan enflasyon verilerine bakıldığında, yıllık enflasyonun son bir buçuk yılın zirvesine ulaştığı görüldü. Bu durumu sosyal medyada paylaşan eski Merkez Bankası başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, elektrik fiyatlarındaki artışı grafikle göstererek, muhtemel zam tarihini belirtti. Kara, "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır." şeklinde ifade etti.

Bu haberle birlikte, vatandaşlar akşamları mumla oturacakları endişesiyle yorumlarda bulunuyorlar. Elektrik fiyatlarındaki olası artışın günlük hayata etkisi konusunda tedirginlik hakim.

Kaynak: HABER MERKEZİ