ELEKTRİKTE YENİ TARİFE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte yeni tarife modeline geçmek için hazırlıklarını tamamladı. Bakan Alparslan Bayraktar’ın duyurduğu bu yeni modelde, artık herkes aynı tarifeyi ödemeyecek. Tüketime göre belirlenen sistemde, çok tüketenler gerçek maliyetle, az tüketenler ise sübvansiyonlu tarifeden yararlanacak.

DAR GELİRLİYE DESTEK SÜRECEK

Yeni tarife modeline göre, gelir düzeyi düşük olan vatandaşlar sübvansiyonlu tarifeden yararlanmaya devam edecek. En alt gelir grubundaki vatandaşlar ve emekliler, iki yönlü destekten faydalanarak indirimli elektrik tüketebilecek. Şu anda dar gelirli 4.1 milyon aboneye 75 kilovatsaate kadar fatura katkısı sağlanıyor.

ÇOK TÜKETENLER İÇİN MALİYET FİYATI

Gelir grubu yüksek olan ve fazla elektrik tüketen vatandaşlar, yeni sistemde elektriği üretim maliyeti üzerinden tüketecek. Büyük ev sahibi olan, elektrikli araç kullanan ve çok sayıda elektrikli cihazı bulunanlar artık devlet desteğinden faydalanamayacak.

EV TİPİ ÜRETİME KOLAYLIK

Enerji Bakanlığı, kendi tüketimi için küçük çaplı elektrik üretimi yapmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamayı planlıyor. Çatılara güneş paneli kurarak kendi tüketimlerini karşılamak isteyenler, ürettikleri elektriği ana şebekeye satmamak kaydıyla bu sistemden faydalanabilecekler.

Araç sahiplerine iyi haber! Artık bu parayı ödemek yok Araç sahiplerine iyi haber! Artık bu parayı ödemek yok

Kaynak: HABER MERKEZİ