Emeklilerin kaplıca tedavisi için yol, gündelik ve refakatçi giderleri sağlık kurulu raporuna dayanarak ödenecek. Ancak, sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanması gerekiyor. Tedaviye başlanmazsa, yeni bir sağlık kurulu raporu alınması gerekecek. Bu durum, emeklilerin tedavi sürecini hızlandırmalarını sağlayacak.

Emeklilere güzel haber verildi, resmen bedava oldu. SGK'nın yaptığı açıklamaya göre emekliler tek kuruş ödeme yapmayacak. İşte tüm ayrıntılar...

Asgari ücretliye kötü haber! Yeni yılda kaç lira olacağı açıklandı Asgari ücretliye kötü haber! Yeni yılda kaç lira olacağı açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik yeni bir destek paketi açıkladı ve SGK anlaşmalı kaplıca merkezlerinde emeklilere ve refakatçilerine ücretsiz kaplıca hizmeti sunulacağını duyurdu.

Emeklilerin bu hizmetten yararlanabilmesi için belirli şartları sağlaması gerekiyor. Ayrıca, refakatçilerin tüm masrafları da SGK tarafından karşılanacaktır.

Kaplıca tedavisi için, resmi sağlık kurumları tarafından fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekimlerinin bulunduğu sağlık kurulu raporu alınması gerekmektedir. Raporda, tanı, önerilen tedavi, seans sayısı ve gün sayısı gibi detaylar yer almalıdır.

Kaplıca tedavisi için yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine başvurulması gerekmektedir. Bakanlık izni bulunmayan kaplıcalarda yapılan tedavi masrafları ise SGK tarafından karşılanmayacağı belli oldu.

Yol, gündelik ve refakatçi giderleri, sağlık kurulu raporuna dayanarak ödenecek. Eğer sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanmazsa, yeni bir sağlık kurulu raporu alınması gerekir.

Sağlık raporunun düzenlendiği günden itibaren 5 iş günü içinde kaplıca tesisine başvurulması zorunludur. Aksi takdirde, sağlık raporu geçerliliğini korurken, SUT eki Hasta Sevk Formu ile sevk işlemi yapılması gerekir.

SGK, her yıl kaplıca hizmetleri için belirlenen üst sınırları güncelleyip anlaşmalı kaplıca merkezleriyle sözleşmeler yapar. Anlaşmalı tesisler ve ayrıntılar, SGK'nın internet sitesinde duyurulacak ve uygun koşulları sağlayan emekliler ücretsiz kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ