Otizm konusunda 3 kitabı bulunan Özdemir, İzmir ve İstanbul’daki kliniklerinde kendi bakış açısına yönelik yaklaşımıyla birçok otizmli çocuğun durumunun iyileşmesine katkı sağlıyor. Otizm, toplumda gittikçe yaygınlaşan ve aileleri çaresiz bırakan bir hastalık. Çocuklarda görülen bu hastalık, onların normal gelişimini ve eğitimini zorlaştırıyor, bakıma muhtaç hale gelmelerine neden oluyor.

Otizm Bağırsak İltihabından Kaynaklanıyor

Otizmin bir bağırsak enflamasyonundan (iltihap) kaynaklandığını savunan ve dünyada da kabul gören fonksiyonel bakış açısını destekleyen Emre Serge Özdemir, bağırsak temizliği için uygun bitkisel tedavi, ardından etkileşim kurma, oyun oynamak ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamaları ile otizmli çocukların durumunda iyileşme görüldüğünü, bazılarının tamamen iyileştiğini ifade etti. Özdemir, “Otizmin çaresi bağırsak geçirgenliğini azaltmak ve ağır metal temizliğinden geçmektedir. Kendi etrafında dönen, kabızlığı olan, kulak kapatan, uykusuz, huzursuz çocukların öncelikle ihtiyacı olan şey bağırsak temizliğidir. Bağırsak temizliği dikkat, algı ve konuşma becerileri için yurt dışından gelen özel bitkiseller kullanılmaktadır,” dedi.

Neden kilo verilemediği açıklandı: İşte kimsenin bilmediği o detay Neden kilo verilemediği açıklandı: İşte kimsenin bilmediği o detay

Özdemir'in yaklaşımı, otizmli çocukların normal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor ve bu yöntemlerle birçok çocuğun durumunda önemli iyileşmeler kaydediliyor. Aileler için umut verici olan bu yaklaşım, otizmin tedavisinde yeni bir perspektif sunuyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA