Bu yaşına basan artık emekli olacak! SGK uzmanı açıkladı Bu yaşına basan artık emekli olacak! SGK uzmanı açıkladı

Uzun Süredir Beklenen Düzenleme Meclis'te

AK Parti Grup Başkanı Güler, düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Bu hafta sonu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. Bu rakam itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bu akşam rakam netleşecek. Bazı alternatifler var, bütçe karşılığının çok iyi belirlenmesi ve sürdürülebilirliği sağlanması lazım. Artışa ilişkin düzenlemeyi yarın Meclis Başkanlığı'na sunmayı düşünüyoruz" dedi.

En Düşük Aylık Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarının en düşük seviyesinin belirlenmesine yönelik çalışmalar sonucunda, en düşük emekli maaşının 12 bin lira olacağı öngörülüyor. Eğer bu rakam belirlenirse, 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin liraya yükseltilecek.

Maliyet Nasıl Karşılanacak?

En düşük emekli maaşına yapılacak ek zam, 40 milyar liranın altında kalacak şekilde planlandı. Bu maliyetin karşılanması koşuluyla ek zam onaylanmış durumda. Ancak, bu maliyeti karşılamak için vatandaşlara yeni bir yük getirecek düzenlemeler yapılmayacak. Maliyet, özellikle prim borçlarının tahsili için atılacak yeni adımlarla finanse edilecek.

Bu ayki ilk maaş ödemesi 17 Temmuz'da yapılacak. Yetişmemesi halinde 2 bin lira fark ödemesi yapılacak.

Kaynak: ENSONHABER