Sosyal Yardımlardaki Artış:

Emekliye Büyük Kampanya! Hangi Banka Ne Kadar Promosyon ve İndirim Sunuyor? Emekliye Büyük Kampanya! Hangi Banka Ne Kadar Promosyon ve İndirim Sunuyor?

Evde Bakım Yardımı: 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseltildi.

Yaşlı Aylığı: Raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı 4 bin 196 liradan 5 bin 7 liraya çıkarıldı.
Evlilik Kredisi Kapsamı Genişliyor:

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu'na yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile Gençlik Fonu, doğum oranı düşük olan Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya'yı da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Başvuru sayısının 11 bin 11'e çıktığını dile getiren Göktaş, krediden faydalanan çift sayısının 2 bin 385 olduğunu da sözlerine ekledi.

Doğum Oranlarındaki Düşüş:

Türkiye'de doğum oranlarında yaşanan düşüşe dikkat çeken Bakan Göktaş, nedenlerine yönelik önemli bir saha çalışması başlatacaklarını belirtti. Göktaş, "Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığımız, hem Sağlık Bakanlığımız hem Maliye Bakanlığımızdan oluşan bir odak grubu oluşturuyoruz." dedi.

Bu düzenlemelerle, sosyal yardımların artırılması ve doğum oranlarının artırılması hedefleniyor.

Kaynak: KARAR