TAVADA KIZARMIŞ BAMYA

Malzemeler:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kilo taze bamya (sapları ayıklanmış)
  • 1,5 çay kaşığı iri deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2/3 su bardağı mısır unu
  • 1/8 çay kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı:

  • Bamyaları 1 cm olacak şekilde dilimleyin.
  • Geniş bir tavada 1,5 yemek kaşığı yağı ısıtın ve bamyaları ekleyerek 10 dakika pişirin.
  • Tuz, karabiber, mısır unu ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Kalan yağı ekleyerek bamyalar kızarana kadar yaklaşık 6 dakika daha pişirin.

İpucu: Bamyanın çıtır olması için pişirmeden önce kurulayın ve 30 dakika sirkeli suda bekletin.

BAMYALI VE FASULYELİ TAVUK

Malzemeler:

Berat Gecesinin Önemi ve Fazileti: İşte Detaylar.. Berat Gecesinin Önemi ve Fazileti: İşte Detaylar..
  • 6 tavuk budu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 adet doğranmış soğan

  • 1 adet doğranmış yeşil biber

  • 2 adet doğranmış kereviz sapı

  • 4 diş kıyılmış sarımsak

  • 450 gram cannellini fasulyesi

  • 2 adet doğranmış domates

  • 1,5 su bardağı tavuk suyu

  • 200 gram dilimlenmiş bamya

  • 1,5 çay kaşığı Kajun baharatı

Hazırlanışı:

  • Fırını 200 dereceye ısıtın.

  • Tavuğu tuzlayıp fırına alın ve hafif kızarana kadar pişirin.

  • Kalan malzemeleri ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar fırında pişirin.

KURU BAMYA ÇORBASI

Malzemeler:

  • 100 gram kuru bamya

  • 1 adet limon

  • 250 gram doğranmış dana kuşbaşı

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 adet doğranmış soğan

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 yemek kaşığı salça

  • 2 diş sarımsak

  • Tuz, karabiber, pul biber

  • 6 su bardağı su

  • 2 adet limon suyu

Hazırlanışı:

  • Kuru bamyaları limonlu suda 15-20 dakika haşlayın.

  • Etleri zeytinyağında kavurun, sıcak su ekleyerek pişirin.

  • Tereyağında soğan ve salçayı kavurun, ardından et ve baharatları ekleyin.

  • Limon suyu ve bamyaları ekleyerek 30 dakika kısık ateşte pişirin.

TARHANALI BAMYA CİPSİ

Malzemeler:

  • 200 gram bamya

  • 5 çorba kaşığı domatesli tarhana

  • 3 yumurta sarısı

  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

  • Kızartmak için zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları çırpıp bamyaları önce yumurtaya, sonra tarhanaya bulayın.

  • Kızgın yağda kızartın ve yoğurt veya domates sosuyla servis edin.

Sağlıklı ve lezzetli sofralar için bamya tariflerini denemeyi unutmayın!

Kaynak: blog.quicksigorta.com