TAVADA KIZARMIŞ BAMYA
Malzemeler:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 kilo taze bamya (sapları ayıklanmış)
- 1,5 çay kaşığı iri deniz tuzu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2/3 su bardağı mısır unu
- 1/8 çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Bamyaları 1 cm olacak şekilde dilimleyin.
- Geniş bir tavada 1,5 yemek kaşığı yağı ısıtın ve bamyaları ekleyerek 10 dakika pişirin.
- Tuz, karabiber, mısır unu ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Kalan yağı ekleyerek bamyalar kızarana kadar yaklaşık 6 dakika daha pişirin.
İpucu: Bamyanın çıtır olması için pişirmeden önce kurulayın ve 30 dakika sirkeli suda bekletin.
BAMYALI VE FASULYELİ TAVUK
Malzemeler:
-
6 tavuk budu
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 adet doğranmış soğan
-
1 adet doğranmış yeşil biber
-
2 adet doğranmış kereviz sapı
-
4 diş kıyılmış sarımsak
-
450 gram cannellini fasulyesi
-
2 adet doğranmış domates
-
1,5 su bardağı tavuk suyu
-
200 gram dilimlenmiş bamya
-
1,5 çay kaşığı Kajun baharatı
Hazırlanışı:
-
Fırını 200 dereceye ısıtın.
-
Tavuğu tuzlayıp fırına alın ve hafif kızarana kadar pişirin.
-
Kalan malzemeleri ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar fırında pişirin.
KURU BAMYA ÇORBASI
Malzemeler:
-
100 gram kuru bamya
-
1 adet limon
-
250 gram doğranmış dana kuşbaşı
-
2 su bardağı sıcak su
-
1 adet doğranmış soğan
-
3 yemek kaşığı tereyağı
-
3 yemek kaşığı salça
-
2 diş sarımsak
-
Tuz, karabiber, pul biber
-
6 su bardağı su
-
2 adet limon suyu
Hazırlanışı:
-
Kuru bamyaları limonlu suda 15-20 dakika haşlayın.
-
Etleri zeytinyağında kavurun, sıcak su ekleyerek pişirin.
-
Tereyağında soğan ve salçayı kavurun, ardından et ve baharatları ekleyin.
-
Limon suyu ve bamyaları ekleyerek 30 dakika kısık ateşte pişirin.
TARHANALI BAMYA CİPSİ
Malzemeler:
-
200 gram bamya
-
5 çorba kaşığı domatesli tarhana
-
3 yumurta sarısı
-
1 çay kaşığı tuz, karabiber
-
Kızartmak için zeytinyağı
Hazırlanışı:
-
Yumurtaları çırpıp bamyaları önce yumurtaya, sonra tarhanaya bulayın.
-
Kızgın yağda kızartın ve yoğurt veya domates sosuyla servis edin.
Sağlıklı ve lezzetli sofralar için bamya tariflerini denemeyi unutmayın!