PORTAKAL’DAN YENİ ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Daha önceki asgari ücret tahminleriyle dikkat çeken Fatih Portakal, yeni zam oranını değerlendirdi. Enflasyonun yıl sonu yüzde 41-45 aralığında olabileceğini belirten Portakal, refah payıyla birlikte asgari ücretin yüzde 40 ila yüzde 50 arasında zam alacağını tahmin etti. Portakal, bu zam oranıyla 17.002 TL olan asgari ücretin 25.000 TL'nin üzerine çıkabileceğini dile getirdi.

GELİR ADALETSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Portakal, programında Mehmet Şimşek’e seslenerek gelir adaletsizliğine vurgu yaptı. Asgari ücretle geçinmeye çalışanlarla çok kazananlar arasındaki uçuruma dikkat çeken Portakal, “Gelir bozukluğunu nasıl düzelteceksiniz? Enflasyonu hesaplarken bu soruna dair bir planınız var mı?” diye sordu.
Sözcü TV, Fatih Portakal'ın ilk yayınını duyurdu

Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti! Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti!

BEKLENTİLER YÜKSEK

Asgari ücretin 2025 yılı Ocak ayında ne kadar olacağı merak konusu olurken, enflasyon ve refah payı tartışmaları devam ediyor. Fatih Portakal’ın beklentisi yüzde 40 ila yüzde 50 arasında bir zam olurken, daha yüksek bir oranın ise ekonomik şartlara bağlı olduğu ifade ediliyor. Önümüzdeki aylarda asgari ücretle ilgili gelişmeler, milyonlarca çalışan için büyük önem taşıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK