AKAN OYUNDA GOL PATLAMASI

Sezon boyunca topa sahip olma oranı yüksek olmasına rağmen akan oyunda skor üretmekte zorlanan Trabzonspor, Fatih Tekke’nin gelişiyle bu dezavantajı avantaja çevirdi. Fırtına, deneyimli hocanın yönetimindeki 5 maçta tamamı organize ataklardan oluşan 10 gol kaydetti.

Trabzonspor’un Yeni Yıldızı Parlıyor; Fatih Tekke'nin jokeri oldu Trabzonspor’un Yeni Yıldızı Parlıyor; Fatih Tekke'nin jokeri oldu

Tekke öncesi 27 lig maçında sadece 19 akan oyun golü bulan Karadeniz temsilcisi, son 4 lig maçında 7, toplamda ise 10 akan oyun golüne ulaştı.

TAÇTAN 2 GOL, KALECİDEN 3 KATKI

Bordo-Mavililer, Başakşehir ve Rizespor maçlarında taç atışından 2 gol buldu. Kaleci Uğurcan Çakır ise Başakşehir, Fenerbahçe ve Rizespor maçlarında başlattığı ataklarla 3 golün mimarı oldu.

BEKLER ÖNE ÇIKTI: PEDRO VE ESKİHELLAÇ ETKİSİ

Fatih Tekke’nin sisteminde bek oyuncularına verdiği önem, istatistiklere de yansıdı. Pedro 2 asist, Mustafa Eskihellaç ise 1 gol 2 asistle toplamda 5 gole direkt katkı sağladı. Son 3 lig maçında topa en çok temas eden oyuncular da yine bu iki isim oldu.

ZUBKOV VE BANZA YÜKSELİŞTE

Tekke döneminin yıldızlarından biri de Zubkov oldu. Ukraynalı oyuncu, 5 maçta 4 gol atarak hücumun merkezine yerleşti. Golcü Banza ise 2 gol ve 3 asistle yalnızca skora değil, takım oyununa da katkı sundu. Özellikle asist yönü Tekke döneminde belirgin şekilde gelişti.

DAHA TEMASLI, DAHA AGRESİF

Fatih Tekke’nin gelişiyle sadece hücum değil, fiziksel mücadele gücü de arttı. Son 3 maçta rakiplerinden fazla faul yapan Trabzonspor, son 4 maçın 3’ünde ikili mücadele kazanma oranında da üstünlük kurdu.

GERİ DÖNÜŞLER VE DEPLASMAN GALİBİYETLERİ

Tekke ile birlikte ilk deplasman galibiyetini alan Trabzonspor, Bodrumspor maçında geriden gelerek kazandığı ilk karşılaşmayı da yaşadı. Bu istatistik, takımın mental direncini de yeniden kazandığını gösterdi.

Kaynak: KARAR/FURKAN UZUN