Rizespor, Süper Lig'de Yeniden Zorlu Bir Sınavda

Süper Lig'in yeni sezona dengeli bir başlangıç yapan Çaykur Rizespor, ilk iki haftada bir beraberlik ve bir galibiyetle dikkat çekti. İlk iç saha maçında Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Rize ekibi, ardından Adana Demirspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek sergilediği futbol ile beğeni toplamıştı. Ancak 3. haftada, evinde güçlü Fenerbahçe'yi ağırlayan Rizespor, zorlu bir sınavdan geçti.

Jose Mourinho'dan Övgü Dolu Sözler

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, maç öncesinde yaptığı açıklamada Rizespor'u Türkiye'de izlediği en iyi takım olarak nitelendirdi ve "Çok baskılı oynuyorlar" ifadelerini kullandı. Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut ise, Fenerbahçe karşısında dikkatli ve tempolu bir oyun sergilemeleri gerektiğini vurguladı.

Maçtan Dakikalar

Maç, Ali Sowe'un vuruşuyla başlarken, her iki takım da karşılıklı ataklarla oyunu canlı tuttu. 16. dakikada Fred, yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla çektiği sert bir şutla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Rizespor, ilk yarı boyunca beraberlik için baskısını artırdı, ancak Fenerbahçe savunması gole izin vermedi. İlk yarı Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arıcıoğlu, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret etti Gençlik ve Spor İl Müdürü Arıcıoğlu, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret etti

STAT:Çaykur Didi Stadyumu  

HAKEMLER: Turgut Doman **,Süleyman Özay**, Serkan Çimen**

Ç.RİZ ESPOR: Gökhan*,Taha**,(Dk 67 Eray *),Mosci**, Alikulov**,H.İbrahim**,Varesanoviç**,(Dk 67 Anıl*),Gianni**,(Dk 61 Hadziahmetovic*), Olawoyin**,Akintola**,Ali Sowe**, Zeqiri*(Dk 61Minchev*),

Fenerbahçe:Livakoviç**,Mert**,Çağlar**,(Dk 70 Becao*),Djiku**,Oostervolde***,Fred****;İsmail***,Szymanski***,Tadic**,Dzeko***,(Dk 70 En Nesrri*),Maximin**(Dk 70 İrfan Can*)

GOL: Dk 16,Dk 60,Dk 64  Fred,Dk 52 Dzeko , Dk 66 Alikulov KK (Fenerbahçe)

Muhabir: BİROL SANCAK