Ferrero, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması için Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile iş birliğini üç yıl daha uzattı. 2021 yılında yayınladığı ilk Fındık Bildirgesi, insan hakları, çevre koruma ve tedarikçi şeffaflığı konularında taahhütlerde bulunmuştu. Bu bildirge çerçevesinde yapılan ilerlemeler, fındık bahçelerinin izlenebilirliğinin yüzde 90’ın üzerine çıktığını ve tedarikçilerin yüzde 100’ünün Ferrero’nun Tedarikçi Kodu’nu kabul ettiğini gösteriyor.

Ferrero Fındık Şirketi Küresel CEO’su Marco Botta, şirketin her zaman daha iyisini hedeflediğini belirterek, “Geçen üç yılda kaydettiğimiz ilerlemenin üzerine daha güçlü hedefler koyarak yeni Fındık Bildirgesi’ni açıkladık. Fındık tedarik zincirinin izlenebilir ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

Yeni Eylem Planının Ana Hedefleri:

  • İnsan Hakları ve Sosyal Uygulamalar: ILO ile ortaklığın devamı, adil çalışma koşulları ve güvenli iş ortamlarının teşvik edilmesi. Ayrıca, sağlık ve güvenlik ile barınma koşullarının iyileştirilmesi.
  • Çevrenin Korunması: Rejeneratif tarım ilkelerinin teşvik edilmesi ve bu uygulamaların üreticilerle paylaşılması.
  • Tedarikçi Şeffaflığı: Bahçe seviyesindeki fındık izlenebilirliğinin artırılması ve Ferrero Değerli Tarım Üretim Standardı’nın şeffaf bir şekilde paylaşılması.

Ferrero, 2024-2026 dönemi için belirlediği bu hedeflerle sektörde sürdürülebilir ve etik uygulamaları teşvik etmeyi sürdürecek.

Kaynak: İHA