Burs Sezonu Açıldı! Gençlere Destek İmkanları

2024-2025 eğitim yılıyla birlikte, birçok kurum ve vakıf, öğrencilere karşılıksız burs desteği sunmak için harekete geçti. Üniversite öğrencilerine yönelik bu burslar, öğrencilerin eğitim hayatlarına maddi anlamda önemli katkılar sağlıyor. Peki hangi kurum ne kadar burs veriyor? İşte ayrıntılar…

Sabancı Vakfı Burs Başvuruları

Sabancı Vakfı, her yıl belirli üniversitelerde okuyan öğrencilere burs imkanı sunuyor. Bu yıl da Ankara, Boğaziçi, Ege, Hacettepe, İstanbul Teknik gibi birçok üniversiteden öğrenciler burs başvurusu yapabilecek. Başvurular 18 Ekim’e kadar sürecek. Vakıf, 10 ay boyunca öğrencilere burs desteği sağlayacak.

Nef Vakfı Yüksek Eğitim Bursu

Nef Vakfı'nın yüksek eğitim bursu için başvurular 22 Eylül'de sona eriyor. Depremde ailesini kaybetmiş veya sağlık sorunu yaşayan öğrenciler ile ebeveynleri olmayan ve sınavda başarı gösteren öğrenciler öncelikli olarak değerlendirilecek. Devlet üniversitelerinin lisans bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler başvurabilecek.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

Mühendislik eğitimi gören öğrencilere yönelik burs sağlayan İstanbul Sanayi Odası Vakfı, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ’da öğrenim gören öğrencilere burs veriyor. Öğrenciler bursun yanı sıra staj ve istihdam olanaklarından da yararlanabilecek. Başvurular ay sonuna kadar devam ediyor.

Rönesans Eğitim Vakfı

Devlet üniversitelerinde lisans eğitimi alan öğrencilere burs desteği sunan Rönesans Eğitim Vakfı, 30 Eylül'e kadar başvuru alıyor. Maddi desteğe ihtiyaç duyan ve başarı ortalaması belirli seviyede olan öğrenciler bu bursa başvurabilir.

EYT'de Yeni Dönem: Eylül Ayı İtibarıyla Yürürlüğe Girdi EYT'de Yeni Dönem: Eylül Ayı İtibarıyla Yürürlüğe Girdi

Türk Eğitim Vakfı

Türk Eğitim Vakfı (TEV), üniversite öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL, meslek lisesi öğrencilerine 2 bin 200 TL, yüksek lisans öğrencilerine 6 bin 750 TL ve doktora öğrencilerine 9 bin TL burs veriyor. Başvurular 11 Ekim’e kadar sürecek. Yüksek lisans ve doktora bursları için son başvuru tarihi ise 18 Ekim.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursları

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik burs başvurularını 1-15 Ekim tarihleri arasında alacak. Üniversite öğrencilerine yönelik burslar ise yerleştirme tarihlerine göre belirlenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ