Aileden Organ Bağışı İçin Onay

Okullar Başladı, Uzmanlar Uyardı: Enfeksiyona Dikkat! Okullar Başladı, Uzmanlar Uyardı: Enfeksiyona Dikkat!

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki organ bağış ekibi, Başoğlu'nun ailesiyle görüşerek organlarının bağışlanması konusunda onay aldı. Başoğlu'nun organlarını almak için Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden bir ekip Giresun'a geldi. Ameliyata alınan İbrahim Başoğlu'nun 2 böbreği ve karaciğeri, organ nakli bekleyen 3 hastaya umut olmak üzere yola çıktı.

Başhekim Kulaklı'dan Teşekkür ve Bilgilendirme

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, organ bağışı yapan aileye başsağlığı dileyerek, "Ailemiz çok duyarlıydı, ailemizin duyarlılığı organ nakli bekleyen 3 kişiye umut oldu. Organ bağışları, organ nakli bekleyen hastalara şifa vermektedir. Ülkemizde kadın, erkek, çocuk, genç binlerce kişinin organ nakli beklediğini bilerek hareket etmekte fayda var. Organ bağışı konusunda Giresun çok kötü durumda olmamakla birlikte daha iyi durumda olabilir. Son zamanlarda organ bağışı sayımızın arttığını söyleyebiliriz. Tabi burada beyin ölümü tanısını koymak da çok önemli. Bu konuda hastanemizde gerekli çalışmalarını yapmaktadır,” dedi.

Başoğlu ailesinin duyarlılığı sayesinde, İbrahim Başoğlu'nun organları 3 hastaya hayat ışığı oldu ve organ nakli bekleyen hastalara umut olmayı sürdürüyor.

Editör: Birol Sancak