Sağlık Sorunlarına Çare Ararken Yeni Bir İş Koluna Adım Attı

Sağlık sorunları nedeniyle memleketine dönen ve mavi yemiş yetiştirmeye başlayan Refik Aslan, "Yaşadığım sağlık sorununa çözüm ararken mavi yemiş meyvesini ve faydalarını keşfettim. Uzun bir araştırma sürecinin ardından, doğup büyüdüğüm şehir olan Giresun’un Bulancak ilçesinde mavi yemiş meyvesini yetiştirmeye karar verdim. İlk başta insanlar yetişmeyeceğini söylese de başardım ve buralara uyumlu bir bitki olduğunu gördüm. Başlarda kendi sağlık sorunlarım için kullanıyordum, sonra başkalarına da faydası olsun istedim. En sonunda ciddi bir geçim kaynağına dönüştü," dedi.

Bankalar zam yaptı: İşte emekliye verilecek yeni promosyonlar Bankalar zam yaptı: İşte emekliye verilecek yeni promosyonlar

Mavi Yemiş: Sağlık Meyvesi

Mavi yemişin sağlık açısından birçok faydasının olduğunu vurgulayan Aslan, "Mavi yemiş her şeyden önce sağlık meyvesidir. Çok lezzetli bir meyve ve süper meyve olarak tanımlanıyor. İçeriğindeki bileşikler kardiyovasküler sistem için çok yararlı. Bu nedenle kalp hastalıklarına ve tansiyona iyi geliyor. Şeker hastalığına, retina yırtıklarına, pankreasa, hipertansiyon ve düz kaslara inanılmaz derecede iyi geliyor. Kısacası, parkinsondan demansa, eklem hastalıklarından bağırsak hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda," diye konuştu.

Fındığa Ek Gelir Kaynağı

Mavi yemişin fındığa alternatif olmasa da önemli bir ek gelir kaynağı olduğunu belirten Aslan, "Düz ve düze yakın arazilerde tarıma çok uygun olan mavi yemiş bitkisi, engebeli arazilerde emek yoğun olduğu için zor ancak, fındığa ciddi bir ek gelir sağlıyor. Fındık üreticileri dönüm başına 1 tona yakın hasat alabilirler. Bugün kilosu ise 1.250 ila 1.300 lira arasında değişmektedir. Biz de altın tartar gibi tartarak gram hesabı satışını da yapabiliyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA