Fındık üreticisi Bekir Bayram, Afrikalı öğrencilerin performansından çok memnun olduğunu belirterek, “Yerli işçi bulmak zor, yüksek ücretler talep ediyorlar ya da kendi işlerine yoğunlaşıyorlar. Giresun Üniversitesi’nde okuyan oğlumun Afrikalı arkadaşlarına teklif ettim ve birlikte fındık toplamaya başladık. Zorlu arazilerde dahi büyük bir uyumla çalışıyorlar, gelecek yıllarda da onlarla çalışmayı planlıyorum” dedi.

Fındık toplama işinde çalışan Zambiyalı öğrenci Gift Muyenga, bu iş sayesinde okul masraflarını karşıladığını ifade etti. “Giresun’a gelmeden önce fındığı bilmiyordum, burada öğrendim. Arazilerde çalışmak yorucu olsa da bu iş sayesinde aileme yük olmadan harçlığımı çıkartıyorum” diyen Muyenga, Giresun’daki deneyimlerini yazmayı düşündüğünü de belirtti.

Bu işbirliği hem öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlarken hem de üreticilerin iş gücü sorununu çözerek, bölgedeki fındık hasadının başarılı bir şekilde devam etmesine olanak tanıyor.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

Kaynak: İHA