Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek

Fındık Bahçesinde Adana Karpuzu!

Emekli olduktan sonra köyüne yerleşen Bekaroğlu, Adana karpuzu yetiştirme fikrini hayata geçirdi. Fındık ağaçlarını sökerek Adana karpuzu fidelerini dikti ve en büyüğü 20 kiloya ulaşan 40 civarında karpuz yetiştirdi. Bekaroğlu, “Burası Adana değil, Giresun ama ben karpuz yetiştirmeyi başardım. Fındık bahçemde bir dönüme yakın arazide karpuz ve kavun fideleri diktim. En büyüğü 15-20 kilo olan karpuzlarım var,” dedi.

Beklenmedik Başarı!

Başarılı deneme sonucunda, ürünlerini eşe, dosta ve komşularına dağıtan Bekaroğlu, karpuzların tadının da beğenildiğini belirtti. Tarlasını görenlerin karpuzların lezzetini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Bekaroğlu, “Fındık bahçemde yetiştirdiğim karpuzların tadı da oldukça iyi. Şimdi görenler kendileri de karpuz yetiştirmek istiyor,” dedi.

Deneme Yanılma İle Başarıya Ulaştı

İrfan Bekaroğlu, her yörenin karpuz fidelerinin Giresun’da yetişmeyeceğini belirterek, “Daha önce de karpuz yetiştirme denemelerim oldu ama en uygun fideler Adana, Antalya ve Samsun’dan gelenler. Diğer fideler burada büyüyor ama ürün vermiyor. Deneme yanılma yöntemiyle sonunda Adana karpuzunu yetiştirmeyi başardım. Meraklı olup yetiştirmek isteyenlere yardımcı olurum,” diye konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU