Gümüşhane kent merkezi ile Köse ilçesi arasında yapılması planlanan Köse Dağı Tüneli için Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü ilk adımı attı. Projeyle ilgili hazırlanan kılavuz plan profili, ilgili kurumlara görüş alınmak üzere gönderildi.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, tünelin yapımıyla yolun en az maliyetle gerçekleştirileceğini ve vatandaşların havalimanına en kısa ve güvenli yoldan ulaşacağını belirtti. Kesler, projenin 2025 yılında başlayacağını müjdeledi.

Bayburt’ta Feci Kaza: Ekrem Çakır Hayatını Kaybetti! Bayburt’ta Feci Kaza: Ekrem Çakır Hayatını Kaybetti!

Başkan Kesler, “Köse-Gümüşhane arası 50 kilometre, 2 binin rakımı aşıyor. Karadeniz ile havalimanımızı bağlayan önemli bir yol. 4 kilometrelik tünelle hedefimize ulaşıyoruz. Kışın zorlu hava şartlarında ulaşım imkansız hale geliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane ziyareti kapsamında bu konuda söz verdi. Plan ve projeler yapılarak Kırıklı-Köse hattında tünelin yapılacağı ifade edildi. Masrafsız bir yer. Zorlu kış şartlarına karşı kolay bir ulaşım olacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Bölge Müdür Yardımcısı Sümer Sucu imzasıyla Köse Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda, “Gümüşhane-Kelkit Devlet Yolu Ayrımı Köse Devlet Yolu Köse Dağı Tüneli Kılavuz Plan-Profili kapsamında yol güzergâhının tespitiyle ilgili kılavuz plan çalışmaları başlamış olup kurumlarla ilgili koordinasyon sağlanabilmesi amacıyla kurumunuzun görüşüne ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Gönderilen kılavuz plana göre, 4.090 metre uzunluğundaki tünel, Gümüşhane yönünden 1.586 metre rakımdan başlayıp 1.787 metre rakımda sona erecek.

Projeyle ilgili görüş alınan kurumlar arasında; DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, BOTAŞ, TANAP Doğalgaz İletim A.Ş., Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yer aldı.

Muhabir: Ayşe Sancak