“Çöpler (İliç/Erzincan) Maden Sahasında Meydana Gelen Maden Kazasının Kütle Hareketleri, Yeraltı Suyu Kirliliği, Depremsellik ve Madencilik Faaliyetleri Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı sunumda, Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, kazanın neden olduğu kütle hareketleri ve hidrojeolojik etkileri detaylandırdı.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu ise “Patlatmalı Kazı Faaliyetlerinin Heyelan Oluşturma Potansiyeli” başlıklı bölümde, patlatmalı kazıların heyelan riskini nasıl artırabileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Nafız Maden, “Çöpler Madeni (İliç-Erzincan) Depremselliği” başlıklı sunumunda, maden sahasının depremsellik durumunu ve bu durumun maden kazalarına etkilerini inceledi.

Son olarak Prof. Dr. Ferkan Sipahi, “Altın Madenlerinin Ülkemiz için Ekonomik Önemi, Oluşum Mekanizması ve Siyanürle Zenginleştirme Yapılmasının Çevre Açısından Etkileri” başlıklı bölümde, altın madenciliğinin ekonomik önemi ve çevresel etkileri üzerine detaylı bir değerlendirme sundu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yapılan sunumun Türkiye madencilik sektörünün gelişimine ve maden kazalarının önlenmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, öğretim üyelerine teşekkür etti ve sunulan bilgilerin benzer kazaların önlenmesi konusunda yol gösterici olmasını temenni etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY