Süper Lig’e evinde Başakşehir beraberliği ile başlayan Çaykur Rizespor, ikinci haftada Adana Demirspor’un konuğu oldu. Yeşil-Mavililer, Adana’da rakibine oranla özellikle ilk yarıda çok etkili oynadı. Topun oyun üstünlüğü Rizespor’daydı. Yeşil-Mavililer, hızlı oyuncularıyla kanatları etkili kullandı. Bununla da kanat harekatlarıyla rakip kaleye çabuk gitti.

Maçın başından itibaren etkili ataklarla Adana Demispor kalesine giden Rizespor, 3’üncü ve 5’inci dakikalarda girdiği gol pozisyonlarında Varesanovic’in şutları kaleci Deniz’den döndü. Zaten bu üretkenlik ve girilen pozisyonlarda gelecek gollerin habercisiydi. Rizespor’un, oyun ve pozisyon üretkenliği golü de getirdi. Yeşil-Mavili futbolcular ikili mücadelelerde hep ayakta kaldılar.

Aradığı golü de Başakşehir maçında olduğu gibi duran top korner organizasyonunda buldu. İlk yarının son bölümünde Ali Sowe’un şutu rakibe çarpıp kornere çıktı. Köşe vuruşunda topun başına geçen Hojer, ön direğe doğru ortasını yaptı, kendisini boşa çıkartan Alikulov, uzak köşeye doğru kafa vuruşunu yaptı, yerden seken top ağlarla buluştu. Hojer ve Alikulov ikilisi Başakşehir maçında atılan golün fotokopisi gibi Adana Demirspor’a da aynı tarifeyi uyguladı. Rizespor’da İbrahim Olawoyin top kayıpları yapsa bile Papa ile birlikte orta sahada etkili oynayıp takımı yönlendirdiler.

Genç Muhammet Taha’da sağ tarafı iyi kullandı. Maçın ikinci devresi Rizespor, önde olmanın avantajı ile dikkatli ve kontrollü oynadı. Oyunu kendi yarı alanında oynayıp gözüktüyse de uzun toplarla hızlı çıkarak rakip kaleye gitmeye çalıştı. Rizespor, duran toplarla gol atıyor ama hareketli oyunda yakaladığı net gol pozisyonlarında son vuruşları yani final vuruşlarını istediği gibi yapamıyordu. Bununla da birçok pozisyon sonuçsuz kaldı. Hadziahmetovic’in oyuna girmesi Rizespor’u ayrı bir hareketli hale getirdi. Hadziahmetovic’in orta sahadan başlattığı atakta Muhammet Taha sağ tarafı iyi kullandı.

Genç oyuncunun kale önüne gönderdiği topla buluşan Ali Sowe, topu kontrol edip rakiplerini oyundan düşürdükten sonra topu filelere göndererek farkı 2’ye çıkartırken Rizespor’daki ilk golünü atmış oldu. Rizespor’un Adana Demirspor’a karşı geçmiş yıllarda şansı çok fazla tutmuyordu. Yeşil-Mavililer, bu şanssızlığını kırıp sezonun ilk galibiyetini deplasmanda almış oldu. Ayrıca Rizespor geçen sezondan beri 7 haftadır maç kazanamıyordu. Ligde uzun süren bu maç kazanamama serisi de sona erdi. Galibiyet hasreti bitti. Takımın lige iyi başlamasında İlhan Palut’un doğrularında önemli pay var. Lige iyi başlamak futbolculara ve takıma olduğu gibi taraftar ve camiaya da ayrı bir özgüven kazandırır. Rizespor, etkili oyununu her iki yarıda attığı iki golle süsleyip ilk galibiyetini alarak puanını 4’e çıkardı. Şimdi önemli olan bunun devamını getirmek.