İnsansız Savaş Uçakları Dönemi Başlıyor

Haluk Bayraktar, tamamen Baykar öz kaynaklarıyla geliştirilen Bayraktar KIZILELMA'nın, Türkiye’nin tam bağımsız geleceğinde önemli bir rol oynadığını belirtti. "Dünyada şu anda yaklaşık 11 bin insanlı jet uçağı var ve önümüzdeki 30-40 yıl içinde bu uçakların tamamı insansız hale gelecek" diyen Bayraktar, insanlı savaş uçaklarına yapılan milyarlarca dolarlık yatırımların yakın gelecekte atıl kalacağını ifade etti. KIZILELMA’nın ilk uçuş testini başarıyla tamamlaması, Türkiye’nin insansız savaş uçağı teknolojisinde önemli bir aşamayı geride bıraktığını gösteriyor.

Büyük Operasyon: Ararat Çiya Kod Adlı Terörist ve Bir Terörist Daha Yakalandı Büyük Operasyon: Ararat Çiya Kod Adlı Terörist ve Bir Terörist Daha Yakalandı

Adım Adım Büyüdük

Baykar’ın sadece 7 kişilik bir ekiple, tamamen öz kaynaklarıyla başladığını anlatan Bayraktar, hiçbir sipariş ya da kredi almadan adım adım büyüdüklerini vurguladı. ABD, İsrail ve Çin'in domine ettiği pazarları zorlayan Baykar, bugün 35 ülkeye ihracat yaparak dünya İHA üreticileri arasında lider konuma yükseldi. "Dünyanın en büyük İHA üreticisi olarak insansız savaş uçağı teknolojisinde de liderliği hedefliyoruz" dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU