Kooperatifin Faaliyetleri
Hayrat Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirel liderliğinde, 2 yıldır aktif olan kooperatif, ilçedeki kadınlara sosyalleşme ve üretim imkanı sağlıyor. Kadınlar burada, hem el emeği ürünlerini pazarlama fırsatı buluyor hem de çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri bir sosyal alanın keyfini çıkarıyor. Kooperatifte, yöresel lezzetlerden baklava ve poğaça gibi ürünler üretiliyor ve belirli günlerde satışa sunularak kadınlara gelir sağlanıyor.

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk'ten 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk'ten 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Başarının Arkasındaki Destek
Dilek Demirel, kooperatifin kuruluşuna katkı sağlayan Meryem Sürmen’e teşekkür etti. Demirel, “Meryem Başkanım bizlere her zaman destek oldu. Başlangıçta imkanlarımız kısıtlıydı ama sağladığı katkılarla kadınlarımıza değerli olduklarını hissettirdi. Onun yardımseverliği ve liderliği bize ilham verdi,” dedi.

Ekonomik Bağımsızlık ve Dayanışma
Kooperatif, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlarken, toplumsal dayanışmayı da pekiştiriyor. Hayratlı kadınlar, kooperatif çatısı altında üreterek hem kendilerini geliştiriyor hem de geleceğe umutla bakıyor. Demirel, "Kadınlarımızla birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmekte kararlıyız," diyerek çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK