“Yapmadığım iş yok” diyen Öztürk, simitten ekmeğe, hamur yoğurmaktan tezgahtarlığa kadar fırının tüm işlerini büyük bir titizlikle yürütüyor. Kadın müşterilerin yoğun ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Öztürk, “Kadınlar buraya geldiklerinde kendilerini daha güvende hissediyor. Kadın eli değen ürünleri daha sağlıklı buluyorlar” dedi.
İki çocuk annesi olan Öztürk, iş hayatıyla birlikte annelik sorumluluklarını da aynı özveriyle yürütüyor. “Zamanımız okul, iş ve ev arasında geçiyor. Çok yoruluyoruz ama buna değiyor” diyerek kadın emeğinin önemini vurguladı.
Sadece kendi emeğiyle sınırlı kalmayan Öztürk, ustalık bilgisini çıraklarına da aktarıyor. Giresun simidi, macunlu pasta ve mısır ekmeği gibi yöresel lezzetleri öğrettiği çıraklarının bir kısmı, öğrendikleriyle şehir dışında ve yurtdışında kendi işini kurdu. “Burada işi öğrenip Romanya’da fırın açan arkadaşlarımız var, bu bizi çok gururlandırıyor” sözleriyle başarısını paylaştı.