Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Mahallesi’nde hayata geçirdiği Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi ile tarihi dokuyu modern altyapıyla buluşturdu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje kapsamında Mimar Sinan, Şehit Refik Cesur ve Zağnos Caddeleri’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, projeyle Trabzon’un tarihi dokusunu koruma ve modernleşme hedeflerinin bir araya getirildiğini vurguladı.

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

TARİHİ DOKU VE MODERN ALTYAPI BİR ARADA

Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, binaların dış cepheleri tarihi dokuya uygun şekilde restore edilirken, altyapı yenilenerek günümüz ihtiyaçlarına göre modernize edildi. Proje, mahallenin estetik yapısını korurken, caddelerin hem tarihi dokuyu muhafaza edecek hem de vatandaşların yaşam kalitesini artıracak şekilde düzenlenmesini sağladı.

“TRABZON’UN VİZYONUNA UYGUN ŞEKİLLENDİ”

Başkan Ahmet Metin Genç, Ortahisar Mahallesi’nin tarihi zenginliğini koruyarak gelecek nesillere aktarmanın en büyük öncelikleri olduğunu belirterek, “Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi ile tarihi dokuyu bozmadan, modern şehirleşmenin gereklerini yerine getiriyoruz. Bu proje, hem tarihimize sahip çıkacak hem de mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak. Trabzon’umuzun vizyonuna uygun şekilde, şehrimizin her noktasını benzer dokunuşlarla güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN