Hobi Arıcılığına Bilinçli Başlangıç

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya Tebrik Mesajı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya Tebrik Mesajı

Metin Koç, arıcılığa olan ilgisini geliştirerek, Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı arıcılık kurslarına katıldığını ve bu sayede arı bakımı, kaliteli bal üretimi ve pazarlama konularında bilgi edindiğini belirtti. "Aldığım eğitim, bilinçli bir şekilde arıcılığı sürdürmeme ve kovan sayısını artırmama katkı sağladı," dedi.


Bal Kalitesini Artırmak İçin Lavanta Ekimi

Bal kalitesini artırmak amacıyla arı çiftliğinin önündeki 2 dönümlük alana lavanta eken Koç, "Arıları yaylalara götürmek yerine çiftliğin önüne orman bitkileri ve çiçekler dikerek bal üretiminde kaliteyi yükselttik," diye konuştu. Yıllık 500 kilo bal üreten Koç, balın kilosunu 400 TL’den satarak hem üretimden keyif aldığını hem de ekonomik kazanç sağladığını belirtti.


Hedef Daha Fazla Kovan ve Üretim

Metin Koç, bal üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kovan sayısını ve bal üretimini artırmayı hedeflediğini söyledi. Üretim yapmanın kendisine mutluluk verdiğini belirten Koç, gelecekte bu alanda daha da büyümek istiyor.

Kaynak: İHA