Noterlerde Sessizlik Hakim

Ülke genelinde geçtiğimiz yıl yoğunluk yaşanan noterlerde, bugünlerde sessizlik göze çarpıyor. Konut satışlarındaki azalma ve ikinci el otomobil satışlarındaki düşüş, noterlerdeki durgunluğun temel sebepleri olarak gösteriliyor.

İstanbul İstoç Oto Ticaret Merkezi’nde Durgunluk

İstanbul İstoç Oto Ticaret Merkezi’ndeki noterlerde de araç satışlarının az olması nedeniyle durgunluk yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl yatırım amaçlı otomobil alan vatandaşların bu yıl görülmemesi, noterlerdeki sessizliği daha da belirgin hale getirdi.

Sıfır Araçlar Cazip Hale Geldi

Otomobil satışı yapan bayilerin sıfır araç fiyatlarını kampanyalarla düşürmesi, ikinci el otomobil satışlarını düşüren önemli etkenlerden biri olarak öne çıkıyor.

Noter İşlemleri Yarı Yarıya Düştü

Bakırköy 24’üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Turan, ikinci el otomobil piyasasındaki durgunluğun noter işlemlerini nasıl etkilediğini şu ifadelerle dile getirdi:

"Geçen yıla göre bu yıl ortalama %40 ikinci el otomobil satışında bir düşüş var. Bunun farklı nedenleri var. Şu anda 7 Temmuz itibariyle ‘Güvenlik Paketi’ ile ilgili bayilerin yapmış olduğu sıfır araçlarda kampanyalar var. Bu nedenle vatandaş sıfır araca yönelmiş durumda. Dolayısıyla bu da ikinci el otomobil satışını olumsuz etkiliyor. Bu durum noter işlemlerini olumsuz etkiledi. Geçen sene sadece bizim bulunduğumuz oto galericiler sitesinde günlük 400 araç satışı yapılıyordu. Bu rakam bu sene 150’ye düşmüş durumda. Vatandaş artık aracı yatırım aracı olarak görmüyor. Şu anda vatandaşlar nakit parasını faizde kullanıyor. Dolayısıyla otomobil satışı eskiye göre azalmış durumda. Bu da noter işlemlerini olumsuz etkiliyor."

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Yakında kaç lira olacağı açıklandı Evde bakım maaşı alanlara müjde! Yakında kaç lira olacağı açıklandı

Bu durum, ikinci el otomobil piyasasında yaşanan değişimlerin noter işlemlerine olan etkisini gözler önüne seriyor.

Kaynak: ENSONHABER