İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü sadece iş kurmuyor veya sadece işsize iş bulmuyor. Çok yönlü çalışmaları var ve aralıksız sürdürüyor. Nefes almadan emek veriyorlar. İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba kaptanlığında kurum çalışanları öyle bir uyum içerisinde hizmet veriyor ki mutlu bir tablo ortaya çıkıyor

Gelen de memnun giden de.

Kapıdan içeri girer girmez güler yüzlü özel güvenlikçiler tarafından karşılanıp ilgili birime kadar eşlik ederek muhatabıyla buluşturuyor sizi.

Karşınızdaki muhatap insanlar da bir o kadar sıcakkanlı ve güler yüzlü.

Yasa ve mevzuatlar çerçevesinde başvuran herkesin sorununa çözüm buluyor veya bulmaya maya gayret ederek aynı hassasiyetle misafirini uğurluyor İŞKUR personeli.

Gelen herkesin talebi elbette olumlu karşılanamıyor ama olumsuz karşılansa bile gördüğü ilgi ve alakadan dolayı son derece memnun ve ikna ile ayrılıyor oradan.

İŞKUR’daki bu uyumu ve güzel ortamı sağlayan İl Müdürü Servet Kaba ve ekibine teşekkür ediyorum.

Örnek alınacak bir kurum.

Hatta kalite standartları bakımından belgelendirilip ödüllendirilmesi gereken bir kurum oldu İŞKUR.

Muhakkak İSO 9000 kalite belgesi vardır kendilerinde.

Sağ olsunlar

İŞKUR adı üzerinde işsize iş bulan yani ekmek kapısı açan, kendi işini kurmayı amaçlayan girişimcilere her konuda destek sağlayan bir kurum haline geldi.

Geçmişteki hantal yapısını üzerinden atan ve bürokratik engelleme ile gecikmeleri bertaraf eden bir kurum haline gelen İŞMUR aynı zamanda toplam kalite yönetimi bakımından da belgeyi ve teşekkürü hak eden bir kurumdur.

Dedim ya İŞKUR işsiz ile işvereni buluşturan, ayrıca işyerlerine de çeşitli programlar adı altında maddi destek sağlayan, güç veren bir yapıya kavuşmuş.

Özellikle pandemi döneminde birçok firmaya kısa çalışma programı adı altında personel maaş desteği sağlayan İŞKUR, personel desteği de veriyor.

İŞKUR sadece işsize iş olanağı sağlamıyor işsiz ile iş dünyası arasındaki köprüyü kurmuyor.

Bu iki ikilem arasında sıkışmış bir kurum olarak kalmamış artık günümüzde

Sosyal projeler üretiyor

Boş durmuyor yani

Her yaşta insanların sorunlarına da eğiliyor

Bir bakıma yaşam koçluğu da yapıyor.

Bu günlerde orada devam eden bir etkinlik var, çok etkilendim

Koruma altındaki çocuklara ışık olmak, yol göstermek

Trabzon’da koruma altında yaşayan çocukların geleceğine ilişkin düzenlediği etkinlik gerçekten takdir edici.

Bakanlık geçen yıl bir sefere mahsus düzenlemiş ama onlar bunu devam ettiriyor.

Gerçekten çok etkilendim

Karışık duyguların yoğunluklu olarak yaşandığı programda mesleğinin erbapları tarafından yapılan bilgilendirme seminerlerinde çocukların ruh sağlığı ve ruh halini yaşayarak anlatıyorlar.

Empatiyle ve hassasiyetle yaklaşıyorlar

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çocuk Evleri Siteleri ve Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) bünyesinde barınan yaşları 13- ile 18 arası olan 52 çocuğa ilgi duydukları meslekler hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Üç aşamalı olarak uygulanan gerçekleştirilecek etkinliklerde koruma altındaki geleceğimiz yavrularımızın istihdam edilebilirliklerine de katkı sağlayacaklar.

Çocuklarımızın hassasiyetine ilgisiz kalmayıp ses veren, katkı sağlayan çok değerli insanlarımız var.

Bu çocuklarımızın; mesleki ilgi, yetenek, becerilerinin desteklenmesi ve geliştirilmesine yol arkadaşlığı yapıyorlar.

İstiridye romanlarının yazarı, yaşam koçu Elif Saylam, Avukat Emin Saygın, Oyuncu Emre Yeşilyurt, Psikolog İrem Tuğba Akçay, Polis Memurları Ferhat Yiğit, Erdem Karadeniz, yazılım Mühendisi Dr. Celal Atalar, Fotoğrafçı Hülya Namlı, Ressam Hülya Yolcu, Aşçı Şef Merve Karagül, Jandarma Astsubay Gülbahar Demircan, Veteriner Hekim Filiz Bal, Pastacılık Eğitimcisi Nergiz Güngör, Pastane İşletmecisi Tufan Sağlam’a karşılıksız katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Elbette bu programın düzenlenmesini sağlayan İŞKUR Trabzon İl Müdürü Server Kaba’ya, Şube Müdürü Zeynep Özkan’ı da tebrik ediyorum.

Onlar koruma altındaki yavrularımıza ışık tutuyor, yol gösteriyor, yönlendiriyor, onlara hayat boyu yol arkadaşlığı yapıyor.

Çok değerli ve önemli bu çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız.