İSTANBUL'UN ULAŞIM ALTYAPISI DEPREME DAYANDI
Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından gözler İstanbul’un kritik ulaşım noktalarına çevrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’daki köprü, tünel ve ana yolların depremden etkilenmediğini belirterek vatandaşlara güven verdi. Yavuz Sultan Selim, FSM, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli başta olmak üzere ulaşım altyapısında herhangi bir hasar ya da aksaklık yaşanmadı.

“D-100, TEM VE KUZEY MARMARA OTOYOLU SORUNSUZ”
Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre, D-100 Karayolu, TEM Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi ana arterlerde de herhangi bir problem oluşmadı. Bu durum, İstanbul’un ulaşım omurgasının ne denli sağlam temellere oturtulduğunu bir kez daha ortaya koydu.

KTÜ Uzmanları Uyardı: Silivri Depremi Sonrası Hasarlı Binalardan Uzak Durun KTÜ Uzmanları Uyardı: Silivri Depremi Sonrası Hasarlı Binalardan Uzak Durun

ULAŞIMDA SIFIR EMİSYON STRATEJİSİ
Bakan Uraloğlu’nun gündemindeki diğer önemli başlık ise Türkiye’nin “Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi”ydi. Proje kapsamında 2053 yılına kadar sera gazı emisyonlarının sıfırlanması hedefleniyor. Paris Anlaşması’na taraf olan Türkiye, bu kapsamda çevre dostu ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

290 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMIN AYAK SESLERİ
Uraloğlu, son 23 yılda yapılan 290 milyar dolarlık ulaşım ve altyapı yatırımlarına dikkat çekerek; milli elektrikli trenlerden ekolojik köprülere, bisiklet yollarından yeşil denizcilik projelerine kadar birçok çevreci projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

GELECEĞE UZANAN SORUMLULUK
Fosil yakıt tüketiminin ve karbon salımının küresel ısınmadaki rolüne dikkat çeken Uraloğlu, ulaşım sistemlerinin geleceğe yönelik sorumluluk bilinciyle dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Sürdürülebilir, çevre dostu ve kesintisiz ulaşım için çalışmaların süreceği mesajını verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ