Sungur, TOKİ'nin öncülük ettiği 27 bin 563 konutluk dev projenin, İstanbul'un farklı noktalarında hayata geçirildiğini belirtti. Şimdiye kadar 14 bin 932 dönüşüm konutunun tamamlandığını ve vatandaşlara teslim edildiğini ifade eden Sungur, projenin şehri afetlere daha dirençli hale getireceğini vurguladı.

Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar

"Türkiye Yüzyılı'nda, İstanbul'umuzu afetlere dirençli bir şehir haline getirme konusunda kararlıyız," diyen Sungur, yeni yaşam alanlarının sosyal ve ekonomik altyapı ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde tasarlandığını söyledi. Güney rezerv alanında devam eden 2 bin 258 konutun inşaatına da değinen Sungur, projenin kapsamlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açtığını ifade eden Sungur, projenin, afet riskinin yoğun olduğu alanlara öncelik verilerek gerçekleştirildiğini ve şehrin çarpık kentleşme sorununa da çözüm getireceğini dile getirdi. Sungur, "İstanbul için planladığımız bu projelerle, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturarak, kent dokusu ile bütünleşen modern çözümler sunuyoruz," şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA