Trabzonspor'da RAMS Başakşehir maçı hazırlıkları başladı Trabzonspor'da RAMS Başakşehir maçı hazırlıkları başladı

Ancak çok transfer yapmak veya çok para harcamak başarı garantisi vermez. Para bir araçtır, asıl amaç futbol oynamaktır. Kulüpler altyapıya yatırım yapmazsa ve yerli oyuncu yetiştirmezse, dışa bağımlı kalırlar. Futbol bir eğlence aracıdır. Ama parayı akıllıca kullanmazsanız, başarı gelmez. Altyapıya yatırım için devlet, federasyon, belediyeler ve eğitim kurumları işbirliği içinde olmalı. 

DOĞRU BİR HAMLE YAPILDI

Trabzonspor'da idari ve ekonomik konuları Başkanımız Ertuğrul Doğan yürütüyor. Trabzonspor’un Bankalar Birliği’nden çıkması, zannediyorum borsa işlemleri ile bir işlem yapıldı. Faize çok büyük miktarda para gidiyordu bunu azaltmak için bazı adımlar attılar. Bir dönem Kulüpler Birliği toplantısına katılmıştım; o zaman 4 büyük kulübün toplam borcu 4 milyar TL civarındaydı. Şimdi belki de bu borç miktarı 30-40 milyar TL’yi buluyor. Ne kadar çok para girdikçe, o kadar çok borç yapılıyor. Her yönetimin yaptığı harcamalar bir sonrakini etkiliyor. Trabzonspor’un faizden kurtulmak için yaptığı hamle, aslında tüm kulüpler için geçerli olmalı. Kulüplerin daha az harcama yapması gerekiyor.  

EKONOMİK DURUMLAR BELLİ

Fakat başarılı olmak için harcama yapma yapıyorsun. Ancak şampiyon olacak sadece bir takım var. Her şampiyon olan takım, bir süre sonra krizler yaşayabiliyor. Bu krizler 1 yıl ya da 3 yıl sürebilir, çünkü yapılan harcamalar karşılanamıyor.  Ekonomik durum belli; 3-5 ay boyunca büyük harcamalar yapıyorsunuz, sonra borçlanıyorsunuz ve bu hayatınızı alt üst ediyor. Bu durumu düzeltmek lazım. Ancak Trabzonspor’un şu anda izlediği politikayı doğru buluyorum. Gereksiz faiz borçları olmasın. Kulüplerin borçlarını azaltarak rekabete katılması gerekiyor. Ancak bu, kulüplerin ekonomik gücüyle orantılı olmalı.”

Muhabir: AYTEKİN AKAY