Karayolları Bölge Müdürlüğü bu sorunu çözmek için endüstriyel dağcılarla işbirliği yaparak bölgede çalışmalar başlattı.

Endüstriyel dağcılar, yamaçlarda askıda bulunan ve her an düşme riski taşıyan kayaların temizlenmesi için özel eğitim almış profesyonellerden oluşan bir ekipten oluşuyor. Bu ekip, güvenlik önlemlerini alarak yamaçlara tırmanıyor ve karayolu güvenliği için tehlike oluşturan kayaları kontrollü bir şekilde temizliyor.

0Bd000D4 8D3D 49F3 Bb96 Eb074F7Fb5D9

15 yıldır endüstriyel dağcı olarak çalışan Serkan Gökçe, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yamaçta askıda riskli kayaların dökümünü emniyetli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 5 kişilik ekibimizle Hopa-Kemalpaşa arasında bulunan heyelan bölgesinde çalışma yapıyoruz."

Ekibin bir diğer üyesi Mehmet Sevim Çetin ise şunları ekledi: "Karayollarının başlatmış olduğu çalışma sonrasında Hopa'da çalışma yapıyoruz. Riskli olan kayaları dökümünü gerçekleştiriyoruz. Daha sonra çelik tel ve üzerine halka serimi yapıyoruz."

409C4403 E83A 44A6 Aad3 4D6B66Bcb264

Bu çalışmalar, Karadeniz Sahil Yolu'nun güvenliğini sağlamak ve olası tehlikeleri önceden önlemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Endüstriyel dağcılar, bu zorlu görevi emniyetli bir şekilde yerine getirerek sürücülerin ve yol kullanıcılarının güvenliğine katkı sağlıyorlar.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak