Şuayıp Şeyihoğlu’nun 30 adet eserinden oluşan ve 50x70 cm ölçülerinde baskı yapılan eserler Trabzon Atatürk Alanı’nda 15.07.2024 tarihinde gün boyu tüm halkın beğenisine sunuldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Şuayıp Şeyihoğlu 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak için ve vatandaşın o anları unutmaması için burada sergi açtıklarını belirterek, "15 Temmuz gecesi, ruhunu Amerika'daki fetö ile birtakım ülkelerin yabancı servislerine, gizli servislerine satan hainlerin bu ülkenin geleceğine kastettiği gecedir. 15 Temmuz gecesi, bu ülkenin evlatlarının çıplak elleriyle tanklara, bu milletin boğazından kesip verdiği paralarla alınan uçaklardan atılan bombalara karşı çıktığı, göğsünü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde siper ettiği ve buna engel olduğu gecenin adıdır." diye konuştu.

Türk milletinin azminin, kararlılığının ve bağımsızlık aşkının tarih boyunca defalarca kanıtlanmış bir gerçek olduğuna dikkati çeken Şuayıp Şeyihoğlu, şöyle devam etti:

"Tarihimiz boyunca egemenliğimize birçok müdahale edilmeye çalışıldı. Cumhuriyetimize ulaşmamızı sağlayan Kurtuluş Savaşımız başta olmak üzere yakın tarihimizde tüm mücadelelerden zaferlerle ayrıldık. Bu zaferlerden en sonuncusunu ise 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain darbe girişimine karşı kazandık.

15 Temmuz gecesi milletimiz, demokrasisine ve bağımsızlığına kasteden darbecilere karşı verdiği mücadelede egemenliğine ve demokrasisine olan inancını en güçlü şekilde gösterdi. Milletçe gerçekleştirdiğimiz bu cesur ve onurlu duruş, tarihte çok az örneği bulunan bir mücadeleyi hafızalara kazıdı.

Karadeniz’in Temiz Hava Şehirleri Zirvede:  Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun Kaçıncı Sırada! Karadeniz’in Temiz Hava Şehirleri Zirvede: Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun Kaçıncı Sırada!

Bugün 15 Temmuz'un o karanlık gecesinden doğan aydınlık sabaha şükranla bakıyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz.Bu topraklar, bu devlet bize miras değil, bir emanettir. Bu manada sergimiz amacına ulaşmış, Atatürk alanında binlerce vatandaşımız tarafından ilgi ile karşılanmıştır.’

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU