Kanyona günlük olarak 200 ila 300 civarında ziyaretçi geldiğini ifade eden Kaymakam Sözen, kanyonun doğal yapısının özellikle yılın belli dönemlerinde taş kaymaları gibi tehlikeli durumlara neden olabileceğini, bu yüzden giriş ve çıkışların kontrol altında tutulmasının önemli olduğunu vurguladı.

RİSKLERİ AZALTTIK

Şalpazarı Belediyesinin Köy Arazilerinin Satışına Tepki Dinmiyor: ‘Araziler Elimizden Alındı’ Şalpazarı Belediyesinin Köy Arazilerinin Satışına Tepki Dinmiyor: ‘Araziler Elimizden Alındı’

Sözen, turnikelerin sadece güvenlik amacıyla kullanıldığını, yabani hayvanların kanyona girişinin önlenmesi ve kış aylarında kaya düşmesi gibi risklerin azaltılması için bu önlemlerin alındığını belirtti. Ardanuç’un doğal yapısının bozulmadan korunduğunu ve ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini doğayı koruyarak ziyaretçilere sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

KÜLTÜREL MİRASLARA RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Sözen, ilçede gerçekleştirilecek diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Kültür Bakanlığı tarafından Adakale bölgesinde yapılacak projelerin yanı sıra, İskender Paşa Camii, Ardanuç Kültür Evi, Eski Osmanlı Hamamları ve Gevhernik Kalesi'nin restorasyon çalışmalarının başlatılacağını açıkladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN