Sahte Reçete Skandalı
Trabzon’da yaşayan tır şoförü Mustafa Nas, yurt dışına gerçekleştirdiği sevkiyat sırasında, haberi olmadan adına uyuşturucu etkili yeşil reçeteli ilaç yazıldığını öğrendi. Eşinin polisten aldığı telefonla olaydan haberdar olan Nas, durumu araştırarak olayın boyutlarını açığa çıkardı.

"Beni Tanır Mısınız?" Şoku
Fatih Devlet Hastanesi’nde, Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Dr. A.E.S.'nin odasına giden Nas, eski iş ortağı İlker K. ile karşılaştı. Durumu fark eden Nas, hemen savcılığa başvurarak doktor ve eski ortağı hakkında suç duyurusunda bulundu. “Beni tanır mısınız?” diye sorduğunda, doktorun “Tanımam” demesi ve eski ortağının o sırada odada bulunması, olayın örtbas edilemeyeceğini ortaya koydu.

Trabzon’un Gururu: Yılın Çırağı Gülhanım Başaran’a Ziyaret Trabzon’un Gururu: Yılın Çırağı Gülhanım Başaran’a Ziyaret

Valilik Soruşturmaya İzin Verdi
Trabzon Valiliği, olayla ilgili soruşturma izni verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu raporlarına göre kimlik doğrulaması yapılmadan yazılan reçetelerde doktorun kusurlu olduğu tespit edildi. Ancak bu durumun haksız kazanç amacıyla yapılmadığı belirtilerek doktorun yargılanmasına karar verildi. Ayrıca, eski ortak hakkında da işlem başlatıldı.

"Her Reçetede Onun Adı Var"
Mustafa Nas, kimliğini kullanan eski ortağıyla ilgili polis tarafından işlem yapıldığını belirtti. Her reçetede eski ortağının adının geçtiğini ifade eden Nas, davanın açılmasını beklediklerini söyledi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN