VERGİ İSTİSNASI ARTIK YOK

Bakan Şimşek, 7 Haziran'da yaptığı açıklamada, "Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkış bizim önceliğimizdi. Ancak bunu piyasayı bozmadan gerçekleştireceğiz. Türk lirası cinsinden KKM'yi sona erdirdik. Döviz cinsinden de Temmuz ayında vergi avantajını yenilemeyeceğiz" demişti.

Çaykur'dan Çaya Zam: Yeni Fiyat Listesi Belli Oldu Çaykur'dan Çaya Zam: Yeni Fiyat Listesi Belli Oldu

KKM HESAPLARINDAKİ ÇIKIŞLAR ARTTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 21 Haziran haftasında kur korumalı mevduatlarda 35,8 milyar TL'lik bir azalma yaşandı. Bu düşüşle birlikte, toplam KKM büyüklüğü 2 trilyon 33 milyar TL'ye geriledi. Ayrıca, döviz ve altın dönüşümlü KKM hesaplarının bakiyesi Mayıs ayında 5 milyar dolar azalarak 67,9 milyar dolara düştü.

Tüzel kişi hesaplarında da ciddi bir azalma gözlemlendi. Tüzel kişi KKM bakiyesi 2,2 milyar dolar azalarak 21,4 milyar dolardan 19,2 milyar dolara geriledi. Türk Lirası KKM bakiyesi ise 28 milyar lira düşerek 65,1 milyar liradan 37,1 milyar liraya indi.

CUMHURBAŞKANI'NA YETKİ VERİLDİ

Yeni düzenleme kapsamında, Cumhurbaşkanı'na vergi istisnasının süresini her altı ayda bir uzatma, istisna oranını azaltma ve eski haline getirme yetkisi verildi. Ayrıca, hesap türü, vadesi ve açılış tarihine göre istisna oranlarını değiştirme yetkisi de Cumhurbaşkanı'na tanındı.

Kaynak: KARAR