108 Yaşındaki Gülten Saruhan'ın Yaşam Öyküsü Herkesi Hayran Bırakıyor 108 Yaşındaki Gülten Saruhan'ın Yaşam Öyküsü Herkesi Hayran Bırakıyor

Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle beş gün içinde üç kişi hayatını kaybetti. Boğazköy'den Ş.T, Olukman köyünden Emre Naçar ve Eşikli köyünden Gülbidin Ekberi, kene ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı ve tüm çabalara rağmen yaşamlarını yitirdi. Sağlık yetkilileri, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanları kene ısırmalarına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Hastalığın yayılmasını önlemek için bölgede kapsamlı önlemler alınması planlanıyor.

Ş.T, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yakınlarına teslim edilen Ş.T'nin cenaze töreni geerçekleştirilecek.

Ayrıca, yine Sivas'ta dün Merkeze bağlı olan Olukman köyünde hayvancılıkla uğraşan 25 yaşındaki Emre Naçar vücuduna da kene yapıştı. Tedavi altına alınan Emre Naçar’da doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti.

6 Haziran günü ise Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı olan Eşikli köyünde çobanlık yapan 25 yaşındaki Afganistan uyruklu Gülbidin Ekberi’nin de vücuduna kene yapışması sonucu hastaneye kaldırıldı.

Ancak Ekberi’de burada doktroların yaptığı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi yakınlarına teslim edilen Ekberi'nin Afganistan'a götürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ