Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber

Araç Sahiplerini İlgilendiren Önemli Karar

Konya'da yaşayan Hüseyin Özdemir (34), 28 Aralık 2023'te otomobilini vize işlemleri için Seydişehir ilçesindeki araç muayene istasyonuna götürdü. Özdemir, 1130,44 TL olan vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdiği için 128,18 TL daha fark ödemek zorunda kaldı. Durumu avukatı Emre Akman ile paylaşan Özdemir, bu farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'na aykırı olduğunu öğrenince iadesi için 7 Şubat'ta Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Tüketici Hakem Heyeti'nin Kararı

Başvuruyu değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartına kesilen farkın iadesine karar verdi. Heyet, gerekçesinde firmanın kredi kartına kestiği farkı 'ayıplı hizmet' olarak nitelendirdi.

Özdemir: "Amaç 128 TL Değil"

Hüseyin Özdemir, amacının 128,18 TL'yi geri almak olmadığını belirterek, "Bu konunun farkındalık olması için şikayette bulundum. Bunun sonucunda şikayetim sonuçlanmış oldu ve kazandık. Bunun da tüm Türkiye'de insanlara örnek teşkil etmesi ve milyonlarca kişiden alınan bu farkın kaldırılması için örnek oluşturdum. Buradaki amaç 128 TL değil. İnsanların hakkını aramasını istiyorum," dedi.

Emsal Nitelikte Bir Karar

Özdemir'in avukatı Emre Akman, "Müvekkilim aracının muayenesi için gittiğinde kredi kartı ödeme seçeneğini seçince, ödemesi gereken rakamın üzerine 128,18 TL fark eklenmiştir. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptık ve başvurumuz incelendi. Firma tarafından alınan 128,18 TL’nin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nda geçen 'ayıplı hizmet' maddesi gereğince iadesine karar verildi. Bu karar, emsal niteliğindedir ve araç muayene istasyonunda kesilen tutarı geri almak isteyen kişiler, bu kararı emsal olarak göstererek geri alabilirler. Firmanın kredi kartına alınan komisyonun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşlarımızın bu konuda bilgilenmesini istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Bu emsal karar, araç sahiplerinin kredi kartıyla yapılan ödemelerde alınan ek ücretlerin iadesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: MYNETHABER