TIBBİ BİTKİLERDEN İLAÇ ÜRETİMİNE

KTÜ İLAFAR, tıbbi aromatik bitkilerin ilaç üretim potansiyellerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile yerel yönetimlerle yapılan iş birliği çerçevesinde sürdürülen bu araştırmalar, ekonomik ve sosyal fayda sağlama hedefiyle ilerliyor. KTÜ Tıp Fakültesi, Farabi Hastanesi ve ilaç sanayii ile iş birliği içinde, yeni pediatrik anestezik formülasyonları gibi projelerde çözüm odaklı çalışmalar yürütülüyor.

ULUSLARARASI AKREDİTASYONLA TANINAN BİR MERKEZ

Tarihi Kiliseden Camiye: 100 Yıllık Yolculuk Tarihi Kiliseden Camiye: 100 Yıllık Yolculuk

Merkez, PAN-TER Yüksek Teknoloji Platformu’na dahil olarak, yerli monoklonal antikor ve kanser tanı kiti üretimi gibi projelere katkı sağlıyor. OECD GLP Akreditasyon Belgesi'ne sahip olan KTÜ İLAFAR, Türkiye’de bu alanda bir ilk olarak ilaç, tıbbi cihaz ve biyoteknoloji araştırmalarının uluslararası alanda geçerliliğini sağlıyor.

ARAŞTIRMA VE EĞİTİMDE ÖNEMLİ BİR ÇEKİM MERKEZİ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, merkezin uluslararası iş birlikleriyle üniversitenin bilimsel araştırma kapasitesine önemli katkı sağladığını belirtti. KTÜ İLAFAR, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile Avrupa’dan gelen yabancı öğrenciler için önemli bir eğitim ve araştırma merkezi haline gelmiş durumda.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU