Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen ve her geçen gün daha de derinleşen şiddet meselesinin önlenmesi noktasında çözüm arayışları devam ediyor. Her kes sorunu işaret ediyor ama kimse neşter nasıl vurulacak şiddet ve suç  eğilimi nasıl önlenecek konusunda somut bir adım atamıyor

İşte tam bu noktada Cumhurbaşkanlığı Onikinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı gereği Adalet Bakanlığı- HEGEM Vakfı ortaklığı İçişleri Bakanlığı ve  diğer kurumlar ile başlatılan " İnsan Hakları Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Etkin Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberligi 2024-2034" projesi bir umut ışığı oldu..

Şiddetle Mücadele noktasında tüm ülke genelinde yerelden genele başlatılan bu seferberlik hareketi ile eğitimden geçecek kişiler birer Arabulucu olarak şiddet meselesine bilimsel akılcı ve gerçekler üzerinden dur diyecek..Binlerce kişinin eğitimi hedeflediği bu projede temel hedef şiddet olmadan harekete geçecek alanlar yaratarak somut çözümler üretmek olacak..

Ordu Üniversitesindeki ‘Hayalet Fakülte’: Ne Öğrencisi Var, Ne de Binaya Sahip.. Ordu Üniversitesindeki ‘Hayalet Fakülte’: Ne Öğrencisi Var, Ne de Binaya Sahip..

Hemen hemen her gün onlarca insanı kaybettiğimiz binlerce insanın da fiziki şiddete maruz kalarak yaralandığı bu süreçte projesinin hayata geçmesi ve başarılı olması için Şiddetle Mücadele Vakfı( HEGEM)  40 yıllık saha birikimi ve  bir birinden deneyimli akademisyen ekibi ile mutlu sona ulaşmayı hedefliyor 

Yeni faaliyet döneminde ise gazeteci yazar aynı zamanda  Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) Proje Geliştirme Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi gazeteci yazar  önemli bir sorumluluk aldı..Külekçi' ye tüm ülke düzeyinde yürütülecek hizmet modelleri ve sertifika programları bağlamında görüşmeler yapma iş birliği ve Alt üst protokollerini imzalama hususları dahil Vakıf Genel Başkanı Adem Solak adına tam yetkili olmak üzere "Saha Koordinatörü ve HEGEM Vakfı Kurumsal İletişim" temsilci görevi takdim edildi..

Kaynak: HABER MERKEZİ