Hatta Yıldızdoğan, Kurukız’ın oğlu Alperen’in yazın düğünü için özel olarak Şalpazarı’na geldi ve 20 bin kişiye şarkı söyledi. Gümüşhane festivali için kente gelen Yıldızdoğan ile Kurukız, Gümüşhane’de bir araya geldi. Yıldızdoğan, Kurukız’ın elini tuttu ve sahneye birlikte çıktılar.

ZEYNEP GÖKTAŞ PROF. OLDU

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.,Dr. Zeynep Göktaş Profesör Ünvanını aldı. Trabzonlu sevilen siyasetçilerden Sultan Göktaş’ın kızı olan Zeynep Göktaş ailenin profesör ünvanlı ilk ismi de oldu. Üniversitenin Diyetisyen ve toplusal beslenme bölümü Ana bilim dalında kariyerine devam eden Göktaş uluslararası yayınlar konsunda da başarılı.

YILDIRIMLARDA ANNE ACISI

Trabzon'un Arsin ilçesinden Asiye Yıldırım (82) evinde rahatsızlanmasının ardınsa kaldırıldığı Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bir süredir evinde tedavi gören Yıldırım sabah kahvahtısı ile başladığı günde tansiyon düşüklüğü ve kalp yetmezliği sonrası vefat etti. Yıldırım eşi iş insanı Eşref Yıldırım ve Ailesi vefattan ötürü büyük üzüntü yaşadı. Cenaze evinde taziyeleri kabul eden Yıldırım Ailesi annelerine olan son görevi Arsin Ulu Cami'de cenaze namazını kılarak gerçekleştirdi. Yıldırım kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Merhumeye Allah'tan rahmet diliyoruz...

NAMAZ DİNİN DİREĞİ

Namaz dinin direği, ibadetlerin piri

Terk edipte namazı olma şeytanın eri

Unutma Melekleri Münkir ile Nekir'i

Terk edipte namazı olma iblisin kiri

Namaz götürür seni günde beş sefer hacca

günahları azaltır sevaplar olur bolca

Şu kısacık ömrünü ibadetlere harca

Allah'a Kul Ol yaşa hep müslümanca

Günde beş sefer yalvar Rabbine

Makbuldür ibadetler sünnet ile farz ile

Yalvarır ol mevlaya dua et niyaz ile

Taçlandır ünvanını beş vakit namaz ile

Süleyman'ım sözlerim önce kendi Nefsime

İbadetlerin zevki yerleşsin  o kalbine

Allah'tan af dilerim her kul gibi kendime

Ya Rab namazlarımla kul et beni kendine

Süleyman USTA-ESPİYE/GİRESUN

ORTAHİSAR’DAN YAZAR BULUŞMALARI

Ortahisar Belediyesi, geleneksel hale getirmeyi amaçladığı "Ortahisar Yazar Buluşmaları’nın ilkini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Kurtuluş Savaşı tarihini en iyi anlatan, yazmış olduğu roman ve şiirleriyle Türk edebiyatına soluksuz eserler kazandıran Hasan İzzettin Dinamo’nun anısına düzenliyor.  25-26-27 Ekim tarihlerinde Ortahisar Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek olan “Ortahisar Yazar Buluşmaları” etkinliğinde Trabzon’da yaşayan ve farklı şehirlerden gelecek olan 49 yazar ve edebiyatçı, söyleşi, dinleti ve imza günlerinde Trabzon halkı ile buluşacak. Ahmet Özer, Mehmet Kuvvet, Ömer Turan, Hüseyin Çevik, Güzzin Şahinler, Filiz Kalkışım Çolak, Zekeriya Saka, İnci Aral, Mine Söğüt, Hikmet Hükümenoğlu, Şükrü Erbaş, Çiğdem Sezer, Altan Öymen, Onur Öymen, Hasan Kalyoncu, Mutlu Özçelik, Sabri Dilber, Turhan Eyüboğlu, Fatma Babuşcu, Mustafa Zeki Çıraklı, Abdullah Berk, Muhammet Durmuş, Selim Bayraktar, Veysel Usta, Olcay Çakır, Hakan Kulaçoğlu, Gülten Dayıoğlu, Saadet Özen, Kenan Sarıalioğlu, Yiğit Yavuz, Kemal Varol, Serkan Türk, Sinan Meydan, Sibel K. Türker, Polat Özlüoğlu, Yasemin Uzun, Hakan Sarıpolat, Uğraş Abanoz, Kadir Aydemir, Fırat Caner, Ayşe Keskin, Özen Yula, Latife Tekin, Haydar Ergülen, M. Fırat Pürselim, Orhan Bahtiyar, Melih Yıldız, Cem Mumcu, Umay Umay’dan oluşan dev kadro ile Ortahisar Belediyesi, Ortahisar Yazar Buluşmaları’nda, Trabzon’a adeta bir kültür şöleni yaşatacak.

KİM GİDİYOR KİM KALIYOR?

AK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri 12 Ekim Cumartesi günü Tonya ile başlıyor. Ardından Pazar günü de Çaykara ilçe kongresi var. Kongreler başlarken sürpriz sayılacak gelişmeler de yaşanıyor. Kongreler öncesi AK Parti Genel Merkezi tarafından Trabzon İl Koordinatörü olarak görevlendirilen Muğla Milletvekili Kadem Mete, 3 gündür teşkilat çalışmalarını yürütüyor. Mete, ilçe başkanları ile tek tek görüşerek kendileriyle devam edilip edilmeyeceğini yüzlerine karşı söylüyor. Bugüne kadar bize ulaşan bilgilere göre seçim kaybeden ilçelerden biri olan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile devam edilmeyeceği kendisine bildirildi. Cumhur İttifakı kapsamında az bir oyla da olsa MHP ile seçim kazanan ilçelerden biri olmasına rağmen Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman’la da devam edilmeyeceği kendisine ifade edildi. AK Parti’de bir şok gelişme de Beşikdüzü’nde yaşandı. Göreve devam etmesi beklenen AK Parti İlçe Başkanı İsa Kahraman, şantaj iddiaları üzerine sürpriz bir kararla görevinden affını istedi. Seçim kazanılmasına rağmen Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu ile de yola devam edilmeyeceği kendisine iletildi. Osman Baykal ve Bilal Durmuş arasında bir tercih yapılacak. Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu devam ediyor. Şalpazarı’nda Zeki Çabuk devam ediyor. Yomra İlçe Başkanı olarak bilindiği gibi il yöneticisi Aydoğan İskender atanmıştı. Çaykara ilçe başkanı Muhammet Selçuk devam ediyor. Hayrat İlçe Başkanı Serkan Karaahmetoğlu devam ediyor. Başkan Nuhoğlu ile uyumu dikkat çekiyor. Arsin ilçe başkanı olarak henüz bir isim bulunmuş değil. Koltuk halen boş. Araklı İlçe Başkanı Ahmet Serdan devam ediyor. Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz devam ediyor. Seçim kaybeden Vakfıkebir’de ise Ahmet Uzun’un akıbeti henüz belli değil. Zira Belediye Başkanı Fuat Koçal AK Parti’ye geçiyor. Dernekpazarı’nda Abdullah Akyüz devam ediyor. Düzköy’de Necati Zafer devam ediyor. Köprübaşı’nda Mustafa Uzun devam ediyor. Maçka’da da Turgay Çoban’ın devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Trabzon Barosu'nda seçimi kazanan Avukat Hakan Orhan’a Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tebrik de bulundu. Genç, “Trabzon Baro Başkanlığı seçiminde Başkanlığa seçilen Av. Hakan Orhan’ı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor; vazifelerinde kolaylıklar diliyorum. Görevini devreden Av. Duygu Keleş’e ve yönetim kurulu üyelerine hizmetleri için teşekkür ediyorum” diyerek yeni yönetime başarılar diledi. Trabzon Barosu Başkanı Avukat Hakan Orhan ise, “Teşekkür ederim, yeni dönemde Trabzon Barosu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğinin avukatlar yararına artarak devam etmesini diliyorum” yanıtı ile işbirliği vurgusunda bulundu.

Büyükşehirin Kursları Başlıyor Büyükşehirin Kursları Başlıyor

TRABZON SPOR KENTİ

Trabzon Sürmene İlçesi Gençlik Spor ilçe müdürü Kağan Seymen'i ziyaret eden MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar spor salonu ve tesislerden övgü ile bahsederek “Sürmene ilçemiz ve Trabzon için çok kıymetli bir kazanım” dedi. Son dönemlerde giderek artan şiddet olaylarına yönelik toplumun hassasiyetin önemini de vurgulayan Ayar “Doğal olarak hepimiz yaşananlardan etkileniyoruz.  Şiddet ve suçla mücadele noktasında hepimize büyük görevler düşüyor.  Bu anlamda gençlerimizi daha çok spora teşvik etmeli onların enerjisini bu alana çekmeli sporun kardeşlik barış ve saygı-sevgi ruhu ile buluşturmalıyız” şeklinde konuştu.

TS’NİN OTOBÜS KAPTANI TANIDIK YÜZ

Trabzon'da çekimleri süren Sümela'nın Şifresi Temel filminde Trabzonspor'un takım otobüsünün şoförü rolünde Trabzonsporlu sinema oyuncusu Erkan Yüce oynadı. Yüce, takım otobüsünü Mehmet Ali Yılmaz tesislerinden Papara Park’a kadar kullandı.

SEFA GÖREVİNE ISINDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in özel kalem  Müdürlüğüne atadığı Gençlik Kolları seki Başkanı Sefa Küçükali bu görevine kısa sürede ısındı. Başkan Genç’in ziyaretçi programlarını takip eden, Daire Başkanlıkları arasında  koordinasyon yapan Sefa Küçükali, ‘Görevimi seviyorum ve insanlara yardım etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Trabzon’a hizmet çok ama çok önemli’ dedi.

BAŞKANLAR ÜST KURULDA

Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonun Trabzon seçimi yapıldı. Tek liste ile Cemal Merdan seçildi. Merdan ile Hacı Kaya Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Üst Kurul delegesi seçildiler. Hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ