8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme için tercih ve yerleştirme esas nakil başvurusunda bulunabilecekler.

Aydın'da Düğün Konvoyu Yine Can Aldı! 11 Aylık Bebek Yorgun Mermiyle Hayatını Kaybetti! Aydın'da Düğün Konvoyu Yine Can Aldı! 11 Aylık Bebek Yorgun Mermiyle Hayatını Kaybetti!

Tercih yapmaya hazırlanan adayların 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim ortaokulundan mezun durumda olması gerekiyor. Ayrıca, sınavla öğrenci alan okullar için merkezi sınav puanına sahip olmaları şart.

Tercih işlemleri öğrenci ve velisi tarafından "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ