File Market'te nakit ödeme dönemi sona eriyor. Sosyal medya üzerinde hızla yayılan bir duyuruya göre, belirli şubelerde 08.07.2024 tarihinden itibaren yalnızca kredi veya banka kartları ile ödeme yapılacak. Bu karar, müşterilere daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor. Tüketici Konfederasyonu, bu uygulamaya karşı çıkarak, tüketicilerin zorlanmaması gerektiğini belirtti.

BİM'e ait bazı File Market mağazalarında sadece kartla ödeme kabul edileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Sosyal medya üzerinde hızla yayılan bir duyuru, belirli File Market şubelerinde nakit ödeme seçeneğinin kaldırılacağını ve alışverişlerin yalnızca kredi/banka kartları ile yapılacağını ileri sürdü.

Duyuruda, "Sevgili müşterilerimiz 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir." ifadelerine yer verildiği görüldü.

Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak

“BU UYGULAMADAN VAZGEÇİN”

File marketin bir mağazasında aldığı iddia edilen bu karar sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi. Konuya ilişkin Tüketici Konfederasyonu sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Tüketici Konfederasyonu File Marketin aldığı iddia edilen bu kararla ile ilgili “Senin böyle bir zorlama hakkın yok. Vazgeçin bu uygulamadan, tüketiciyi karşınıza almayın.” İfadelerini kullandı.

File Market, Türkiye'de perakende sektörünün önde gelen markası BİM'in yeni bir perakende modeli olarak Mart 2015'te başlatılan bir konsept olarak tüketiciye sunuldu. Bu model, indirim odaklı süpermarket anlayışını geniş alanlarda sunarak müşterilere daha geniş bir alışveriş deneyimi imkanı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ