ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, mini fabrikanın amacının müstahsillere kendi çaylarını elde etme imkanı sunmak olduğunu belirtti.

Fabrikada, turistlere el ile çay işleme süreci gösteriliyor ve katılımcılar, kendi zevklerine göre beyaz çay, yeşil çay, el yapımı siyah çay ve oolong çayı üretebiliyorlar. Bu deneyim, turistlerin Ziraat Çay Botanik Bahçesi’ni ziyaret etmeleri için çekici bir neden haline geldi.

Alim, "Burada tamamen doğal çaylar üretiyoruz.

Fiyatı iki katına çıktı! Herkesin ihtiyacına büyük zam Fiyatı iki katına çıktı! Herkesin ihtiyacına büyük zam

Toplanan 2.5 yaprak, 150 derecede öz suyu alınarak kurutuluyor ve içmeye hazır hale geliyor. Bu süreç, insanların butik işletmeler kurmaları için de bir örnek teşkil ediyor" dedi.

Elle toplanan çayların, fabrikasyon üretimden farklı olarak, daha zengin bir aroma ve lezzet sunduğunu vurgulayan Alim, “Buradaki işlemlerle yapılan her çeşit çayın tadı, aroması ve içimi oldukça farklıdır. Herkesi bu deneyimi yaşamaya davet ediyoruz” diye ekledi.

Bu mini fabrika, sadece çay üretimi açısından değil, aynı zamanda turizme katkı sağlayan bir merkez olarak da dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA