İster firavunların ülkesine hiç gitmemiş olun, ister bir sonraki seyahatinizde Nil'deki popüler tatil destinasyonunun tamamen farklı bir yönünü deneyimlemek isteyin: size en güzel köşelerin nerede olduğunu ve ne tür bir tatil olduğunu söyleyeceğiz.

1.       Kairo

2.       Hurghada

3.       Makadi Bay

Turizmciler Son Yılların En Düşük Eylül Ayını Yaşıyor Turizmciler Son Yılların En Düşük Eylül Ayını Yaşıyor

4.       Safaga

5.       El Quseir

6.       Marsa Alam

7.       Sharm el Sheikh

Kairo

Nil'in aşağı kesimlerindeki mücevher Kahire'nin binlerce yıl öncesine uzanan bir geçmişi var. Mısır krallarının gücüne ve nüfuzuna dair en etkileyici kanıtlar elbette Gize Piramitleri ve Sfenks'tir. Eski şehir, Selahaddin Eyyubi kalesi veya Babil kalesi gibi farklı dönemlere ait çok daha fazla ilgi çekici yere sahiptir. Ancak Nil kıyısındaki şehrin sunduğu zıt bir program da var: modern alışveriş merkezleri, Nil kıyısındaki güzel gezinti yerleri ve popüler kulüpler!

Kahire aynı zamanda birçok Nil gezisinin bitiş noktasıdır ve kuzeybatı Mısır'daki ünlü Siwa vahasına ve Akdeniz kıyısındaki İskenderiye'ye yapılacak turlar için ideal bir başlangıç ​​noktasıdır. Mısır'ın eski kültür merkezinin de önümüzdeki yıllarda uluslararası turizme açılması planlanıyor, bu da Kahire ve çevresini tüm yıl boyunca seyahat için daha da çekici hale getirecek!

Hurghada

Pek çok ziyaretçi için Mısır'daki tatilin simgesi Hurghada'dır. Bir yandan Hurghada Uluslararası Havaalanı, Kızıldeniz'in batı yakasındaki çoğu yolcunun ilk uğrak limanıdır. Öte yandan, Kızıldeniz'in en büyük turizm merkezinde çok sayıda harika otel ve muhteşem kumsallar bulacağınız için, yine de Mısır metropolünün havasını hissedebilirsiniz. 160.000 nüfusuyla şehir, örneğin Kahire'den daha az kültürel etkinlik sunuyor ancak burada çok sayıda doğuya özgü (bazen daha fazla ve bazen daha az turistik) pazarlar, kulüpler ve alışveriş merkezleri bulacaksınız.

Hurgada’da nerede kalınır sayfasında bölgelerle ilgili tüm ipuçları ve Hurgada otel tavsiyeleri yer alıyor.

Makadi Bay

Hurgada'nın sadece yaklaşık 30 kilometre güneyinde, tamamen turizme adanmış, aynı adı taşıyan kasabanın bulunduğu pitoresk Makadi Körfezi bulunmaktadır. Tatilcilerin kalbinin burada (neredeyse) hiçbir şey olmadan yapması gerekmiyor: çok sayıda muhteşem otel, masmavi deniz ve sonsuz gibi görünen kumsallar. Uluslararası olarak bilinen Makadi Körfezi, özellikle su sporları tutkunlarının kalplerinin daha hızlı atmasını sağlıyor. Hurghada uluslararası havaalanına yakınlığı ve aile dostu otellerin geniş yelpazesi, Makadi Körfezi'ni çocuklar için ideal bir tatil beldesi haline getirmektedir.

Safaga

Safaga birçok kişi tarafından Kızıldeniz'in popüler bir tatil beldesi olarak biliniyor. Peki Kızıldeniz'in en eski limanının da burada bulunduğunu, daha doğrusu bulunduğunu biliyor muydunuz? Eski Mısırlılar, İsa'nın doğumundan 2000 yıl önce burada canlı deniz ticareti yürütmüşler ve kesinlikle su manzarasının ve güzel kumsalların tadını çıkarmışlardı. Ancak muhtemelen onlardan gizli kalan şey, bugün şnorkelcilerin kalplerinin daha hızlı atmasını sağlayan çok sayıda ve renkli mercan resifleriydi. Eski Mısır kültürünü daha detaylı keşfetmek istiyorsanız Krallar Vadisi veya Karnak Tapınağı gibi Mısır'ın en ünlü ve güzel turistik yerlerinden bazılarının bulunduğu Luksor'a günübirlik bir tur yapabilirsiniz.

El Quseir

El Quseir kasabası artık yılın herhangi bir zamanında parlak güneşin tadını çıkarmak ve masmavi denizde yüzmek isteyen tatilcilerin en popüler destinasyonlarından biri. İyi ve ucuz otellerin çeşitliliği sayesinde her zevke ve her bütçeye uygun bir şeyler vardır. Pek çok insanın bilmediği şey: El Kuseyr'in son derece uzun bir geçmişi var ve 5000 yıl önce Nil Vadisi boyunca uzanan eski kervan yolunun sonunda önemli bir ticaret merkeziydi. El Kuseyr'deki pek çok otel aynı zamanda Qina, Luxor veya Edfu gibi metropollere otobüsle günübirlik turlar da sunuyor.

Marsa Alam

1980'lerde Marsa Alam hâlâ küçük, önemsiz bir balıkçı köyüydü ancak o zamandan beri Mısır'ın güneyindeki şehir hızla gelişerek en popüler ve önemli tatil merkezlerinden biri haline geldi. Marsa Alam'ın 2001 yılından bu yana kendi uluslararası havaalanı bulunmaktadır ve birçok Alman şehri tarafından da doğrudan hizmet verilmektedir. Örneğin turizm Hurgada'ya kıyasla burada nispeten geç geliştiğinden, Marsa Alam'ın yerel plajlarındaki mercan resifleri bugün hala özellikle güzel kabul ediliyor. Marsa Alam, Mısır'ın güneyindeki konumu nedeniyle aynı zamanda ünlü Edfu Tapınağı, dünyaca ünlü mega barajın bulunduğu Aswan'ın yanı sıra Luksor ve Luksor tapınak kentine turlar için de ideal bir başlangıç ​​noktasıdır. Ebu Simbel Tapınağı.

Sharm el Sheikh

Mısır'ı memnun eden sadece Kızıldeniz'in batı kıyısı değil. İç denizin karşı yakasında da tatil hayalleri gerçek oluyor. Sina Yarımadası'nda öne çıkan ise kendine ait havaalanı sayesinde kolayca ulaşılabilen Şarm El Şeyh'tir. Aden Körfezi'ndeki şehir, birçok lüks ve ucuz otelin yanı sıra özellikle dalışın Mekke'si olarak da ünlü. Mavi Delik dünyanın en popüler dalış noktalarından biridir. Pek çok operatör, II. Dünya Savaşı sırasında tamamen dolu olarak batan ve şu anda muhteşem bir dalış noktası olarak hizmet veren bir İngiliz tedarik gemisi olan Thistlegorm'un enkazına da turlar sunuyor.

Eğer yakın zamanda Şarm El Şeyh tatili planlıyorsanız, https://oteltavsiyeleri.net/sarm-el-seyhte-nerede-kalinir/ sayfasındaki konaklama tavsiyelerini inceleyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ