Aydemir, geçtiğimiz yaz tatilini Afyonkarahisar’da geçirirken, bir tesiste yediği sucuk dönerin tadına hayran kaldı. Dönerin lezzeti ona ilham verdi ve Trabzon’a döndüğünde motor ustalığından vazgeçerek sucuk döner işine yöneldi.
İnternetten yaptığı araştırmalar sonucu Afyon’a gidip 2 hafta süresince eğitim aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra memleketine dönen Aydemir, Karşıyaka Mahallesi’nde sucuk döner dükkanını açarak, müşterilerine kendine özgü el yapımı sucuk dönerini sunmaya başladı.
Günlük 15-20 kilogram sucuk satan Aydemir, lezzetinin gizli tarifini kimseyle paylaşmadığını belirtiyor. “Her şeyi kendimiz yapıyoruz, kıymayı alıp baharatlarla yoğuruyor, kalıba basıyoruz” diyen Aydemir, sucuk dönerinin 100 gramını 150 TL, 150 gramını ise 200 TL’ye satışa sunduğunu ifade etti. Sucuk döneri, özellikle sandviç ekmeği içinde tercih ediliyor ve sabah 11:00’den gece 12:00’ye kadar yoğun bir talep görüyor.
“İşimi çok seviyorum ve iyi ki bu işe başlamışım” diyen Aydemir, Doğu Karadeniz’deki ilk sucuk dönerci olarak ilgi görüyor ve her gün erken saatlerde tükenen malzeme için yeni stoklar hazırlıyor.